Orriak

2016/12/30

TXANPIÑOI URDAIAZPIKOAREKIN


Askotan gosegarri gisa erabilitako platerra

2016/12/29

BABARRUN PIKARTA ODOLKIAREKIN ELTZE AZKARREAN


Egun hotzetan jaki bero eta potenteak beharrezko ditugu, ondoren besaulkian

2016/12/05

ROKEFORT INTXAUR ETA MAHASPASEN KANAPEA


Kanapeak edo gosegarriak. Alako bazkari garrantzitsu bat dugunean

2016/10/25

HARAGI KROKETAK


Kroketak egiteko modu asko daude baita

2016/10/24

PIPER BOLAK


Frijiturik gogokoenak, askotan Iruñako taberna batera joan garenak bolak

2016/10/23

ORLY PASTA

Askotan pentsatua nuen jatetxe edo tabernetan

2016/10/18

ARRAUTZA HASERRETUAK


Arrautza frijituak, tita batean

2016/10/07

MASUSTA MARMELADA


Udazkenak kolore izugarriak ekartzen dizkuigu Euskal Herrietako

2016/10/04

ESPAGETI BARAZKIEKIN


Alabak txinatar jakia izugarri gustoko dute, eta askotan etxean

2016/10/02

OTARRAINXKA ARROZA SALDATSUAN


Udako oporretan Denia ra joan ginenean garbi geneukana zen

2016/09/19

ARRAUTZAK BARAZKIEKIN


Barazkiak ia beti modu berdebean jaten ditugunez

2016/08/16

KUIATXO PUREA


Ziurrenik kuaitxo purea inoiz egin dudan lehendabiziko platera

2016/08/08

ZEZEN ISATSA TXOKOLATEAREKIN


Plater honetaz jakin nuenean, xelebrea iruditu zitzidan, eta saiatu nahi

2016/07/28

OILASKO IZTERRAK AZENARIO SALDAN


Mariak askotan egin digu, bere amak erakutsitako platera zenez berak egin ohi zuen. Nik erregulazioan geratzean

2016/07/21

TXITXIRIOEN ENTSALADA


Etxean betidanik uraza edo pasta entsalada jan dugu. Udako egun beroetan

2016/07/19

TXERRI MASAILA OPORTORA


Ahurten Arantzari askarirako masailak egitea bururatu zitzaion. Ortzi

2016/07/18

ZEZENA ARDO BELTZERA


Pasa den urtean zezena egin gabe geratu nintzen. San Ferminak

2016/06/24

PASTA ENTSALADA


Udako egunetan izugarrizko beroa egiten duenean, jaki freskoak

2016/06/21

BASMATI ARROZA AZAFRAI USAINEIZTATUAREKIN, ALBERJINIA ETA ALMENDRAREKIN


Gutxitan alberjina jaten dugu. Mingotsa suertatzen zitzaidan eta ez nuen

2016/06/19

ANANA ARROZA USAINEZTATUAREKIN



Juanjok Anana eta arroza zuen errezeta bat ikasi zuela esandakoan,

2016/06/14

BILDOTS ERROTA


Askotan egitea pentsatua nuen platerra datorkizue. Prestatzeko oso erreza

2016/06/02

LEGATZA LABEAN ORIO ERARA


Aitatxiren plater kuttunena eta egun berezietan prestatzen duen platerra dugu. Askotan jan duguna baina ez gara

2016/05/30

HAIZETSUKO ORBURUAK URDAIAZPIKOAREKIN


Orburuak udaberriko eta udazkeneko biltzen dira, askotan uztaila arte ernetzen den

2016/05/27

BABAK TXORIZO ETA URDAIAZPIKOAREKIN


Baratzera gustora joaten naiz, eta ez da baratzeko  lanak atsegin ditudalako, baizik eta, hartzen dugun

2016/05/18

ZERBA BETEA TOMATE OHE GAINEAN


Askotan zerbak egosiak jan ditugu, gehienez baratxuri batzu frijitu eta

2016/05/09

ZERBA KAZOLAN


Zerbak etxean jateak kriston liskarrak sortzen

2016/05/03

ARROZA ZARAKARRAREKIN


Orain dela gutxi lehengusuen bazkaria izan genuen eta koinata eta nik

2016/03/18

PATATA BASATIAK

Mota ezberdinetako patata basatiak aurkitu ditzakegu,

2016/03/01

TXERRI TRIPAKIA ANDALUZIAR ERARA

Tripakia jan nuen lehendabiziko aldia Sevillan izan zen. Benetan esan dezaket ez zela han

2016/02/10

ARRAUTZAK KABIAN

Halako errezeta bat ikuusi nuenetik irrikitan nengoen egiteko. Errezeta aunitz ikusi

2016/01/21

ORBURU EGOSIAK GULA ETA ONDDOEKIN


Eramaten dugun bizitza estresatu batean denbora da daukagun altxor

2016/01/16

ARROZA LABERA

Ikaragarria da zer gustokoa duen jendeak arroza. Pasa berri diren eguberrietan koadrillarekin

2016/01/03

POTXAK (ERREZETA ERREZA)

Nere lehendabiziko sukaldaritza ikastaroa egin nuenean sukaldari batekin egon