2014/10/25

OILASKO BULARRA ALL'ARRABIATTAN (MINA)

4 Perts.
2 Oilasko bular
2 Piper berdea
2 Baratxuri ale
3 Kaiena
150gr Tomate birrindua
600gr Tomate zuritua eta hazirik gabe
200ml Ardo zuri
Tabasko kolpe batzu
Piperbeltz
Gatza
Olioa (Arroniz motakoa bada, obe)







Bularrak xerra loditan moztu, olioztaturiko zartagi batean frijitu urreztu harte, gorde.








Baratxuriak xerratan eta kaienak , lehengo zartagi bera erabiliz (olio pittin bat gehitu behar baduzu), frijitu eta baratxuriak 'dantzan' hasten direnean piperrak laukitan zatiturik gehitu.








 Piperrak eginak daudenean tomate naturala laukitan zatiturik gehitu. Pare  bat minututara ardo zuria gehitu eta 10 minutuz egosi (alkohola lurrundu harte), momentu honetan tomate birrindua gaineratu eta tabasko kolpeak (nahi adina). Bost minutz egosi eta bularrak gaineratuz bost minutuz gehiagoz egosi.





Platerrean zerbitzatu.


PECHUGA ALL'ARRABIATA: Cortar las pechugas en tiras gordas y freír en aceite hasta dorar, reservar. Cortar los ajos y freír en la misma sarten (junto a las cayenas), cuando los ajos 'bailen'  añadir el tomate cortado en cuadrado. A los dos minutos añadir el vino blanco y cocer durante 10 minutos (hasta evaporar el alcohol), en este momento añadir el tomate triturado y tabasco. Cocer durante 5 minutos y añadir las pechugas, cocer durante 5 minutos más.
Servir en plato.