2014/01/02

ESNE FRIJITUA XIXONA TURROIAREKIN

6 Perts.

Esne osoa 1L
95gr Maizena
100gr Azukre
Makila 1 kanela
2 Limoizko azal
2 Arrautza
150gr Xixona turroia
Film plastikoa
Irina
Olioa



Lapiko batean 3/4 esne ipini, kanela eta limoizko azalekin eta sutara. Irakitzan hasten den momentuan , sua itzali eta 30minutuz jalki.

Xixona turroia sardeska batekin zalpadu.





Denbora pasata, limoia eta kanela baztertu ondoren sua piztu. Gainerako esnea lapikora gehitu eta sutara. Turroia poliki-poliki gehituz joango gara, esnea berotzaen den bitartean










Irakiten hasten edean  maizena eta azukrea (azkeneko biak multzo bat eginik) gehitu eta irabiatu loditu harte.


Loditzean erretilu busti batera jaurtiko dugu zm bateko loditasuna emanez (azala leuna geratu behar da).

Film plastikoarekin estali eta hozkaulira.


 Frijitu aurretik, laukietan zatitu, arrautza-irinetan pasa eta frijiturik paper xurgatzaile baten gainean ipini.



Zerbitzatu aurretik azukre eta kanela birrindua gainetik jaurti.










LECHE FRITA CON TURRÓN DE JIJONA: En una cazuela añadir 3/4 de la leche dos o tres cáscaras de limón y una rama de canela. Acercar al fuego y al empezar a hervir, retirar  y reservar durante 30min. Mientras tanto aplastar el turrón con ayuda de un tenedor. Transcurrido el tiempo, retirar el limón y la canela y poner a fuego suave. Añadir el turrón poco a poco mientras removemos. Al empezar a ervir añadir el azúcar y la maicena de una vez y previamente removido. Remover hasta espesar. Verte sobre una bandeja untada en agua y dar 1cm de grosor. Con plástico film meter al frigorífico. Partir la leche en rectángulos, pasar por harina y huevo y freír. Antes de servir añadir azúcar y canela en polvo.