2014/02/18

TXERRI TXULETA ARDO ZURIA USAINAREKIN

4 Perts.

4 Txerri txuleta
200ml Ardo zuria
Tipula erdia
Tomate 1
2 Patata
Ezkaia
Perrexila
Piperbeltza
Erromeroa
Oreganoa







Tipula julianan, patata eta tomatea 0.5zm lodieran zatiturik buztinezko kazola batean ipini.




Gatza, oilioa eta espeziekin ondurik (ezkaia, perrexila, piperbeltza, erromeroa eta oreganoa nahi adina autzestatuz), labean sartuko dugu 160º 15 minutuz. Bitaretan oilioztaturiko zartagin batean txuletak (gatzez ondurik) egingo ditugu, bakar bakarrik poroak ixteko asmoz.











Kazola labetik atera eta txuletak sartu (patata, tomate eta tipularen azpian) ardo zuria gainetik botata 75-85 minutuz labera 160º.




Kazola berean zerbitzatu daiteke.