2013/10/18

ESNE FRIJITUA

6 Perts.

Esne osoa 1L
95gr Maizena
100gr Azukre
Makila 1 kanela
2 Limoizko azal
2 Arrautza
Irina
Olioa










Lapiko batean 3/4 esne ipini, kanela eta limoizko azalekin eta sutara. Justu irakiten hasi baino lehen, sua itzali eta esnea 30 min. jalki utzi behar duzu.


Denbora pasata, limoia eta kanela baztertu ondoren sua piztu.


Irakiten hasten edean gainerako esnea, maizena eta azukrea (azkeneko biak multzo bat eginik) gehitu eta nahastu loditu harte.


Loditzean erretilu busti batera jaurtiko dugu zm bateko loditasuna emanez (azala leuna geratu behar da).
Flin plastikoarekin estali eta hozkaulira.











 Frijitu aurretik, laukietan zatitu, arrautza-irinetan pasa eta frijiturik paper xurgatzaile baten gainean ipini.



Zerbitzatu aurretik azukre eta kanela birrindua gainetik jaurti.