2018/08/14

TXINATAR FIDEOAK BARAZKI ETA OILASKOAREKIN


Oroar asia guztiko janaria gustoko dugu, eta batzuetan beste janari  mota bat jatearren, plater bereziak prestatzea gogoko dugu...




4 Perts.

700gr Oilasko izterra
250gr Txinatar fideoa
300gr Piper berdea
300gr Piper gorria
2 Azenario
150gr Tipula
4 Baratxuri ale
1 Haragi kontzentratu pirula
13 Koilarakada Soja salda
300gr Txanpiñoi
Olioa
Gatza
Ura







Oliasko izterrei hezurra eta azala kendu, zati txikitan zatitu.

Baratxuri aleak zuritu eta makilatxoetan zatitu.Azenarioak zuritu eta xafla meheetan egin. Piperrak eta tipula azalik gabe eta garbirik julianan zatitu.

Txanpiak garbitu eta xafletan egin.








Olioztaturiko kazola zapal batean sutan jarri eta azenario gehitu. Bi minutu pasata baratxuriak gehitu, dantzan hasten direnean beste barazki guztiak gaineratu, gatzez ondu eta multzoa potxatu.

Barazkian eginak daudenean , haragi pirula gainetik desegin, ongi irabiatu, gorde.














Zartagi batean oliasko zatiei gatza eta piperbeltza eman, olioarekin frjitu. Eginak daudenean kazolari gehitu, irabiatu eta soja salda gaineratu, irabiatu, bero gorde.















Ureztatutako kazola batean fideoak egosi beharrezkoak diren minutuetan.














Behin egosirik kazolara gehitu eta bertan zerbitzatu.




FIDEOS CHINOS CON POLLO Y VERDURAS: Quitar piel y hueso a los muslos, partir en trozos pequeños. Pelar las zanahorias y cortar en rodajas finas. Limpiar y despepitar los pimientos, cortar en juliana. Limpiar los champiñones y laminar. Añadir aceite a una sartén y añadir las zanahorias. A los dos minutos añadir los ajos y cuando empiecen a bailar el resto de las verduras. Salar y pochar el conjunto. Una vez las verduras estén blandas desmigar por encima la pastilla de caldo de carne, remover bien, reservar. En otra sartén freír los trozos de pollo previamente salado y condimentados con pimienta negra. Una vez estén dorados añadir a la sartén de las verduras. Añadir salsa de soja y remover bien. Añadir agua a una cazuela y cocer los fideos el tiempo estimado por el fabricante, una vez cocidos añadir a la sartén y servir.