2015/09/09

GORENEKO OGITARTEKOA

Zoritxarrez edo zorionez aurten larunbata batzu lan egin behar izan nuen. Asteak pasa ahala egun batean ogitarteko orduan omenaldi bat egin behar nintzela pentsatu nuen. Hau izan da ominaldi horren hasiera







1 Perts.
45gr Perretxiko
2 Baratxuri ale
1 Txerri azpizuna
1/3 Ogi
40ml Esnegain likidoa
Condado de Almuza olioa
30 gr Gurina 25
30 gr Gazta






Azpizunari lodia kendu. 1zm tako xafletan moztu.










Zartagin bati Condado de Almuza olio pittin bat jarriz azpizuna piper beltzez eta gatzen gehituz egin.








Egina dugunean ogia erditik zatituz bertan jarri.












Baratxuriak zuritu eta brunoise eran zatitu. Olioztaturiko zartagin batean bratxuriak sukaldatu eta dantzan hasten direnean perretxikoak garbirik eta julianan zatiturik egin, ondoren ogian jarri.









Kazola batean gurina desegien eta, gazta birrindurik gehitu. Su motelean multzoa ongi irabiatu dugunean esne gain likidoa gehituz 2 minutuz sukaldatu, ogitartekoari gehitu.






Bocadillo supremo, quitar el gordo al solomillo. Cortar en lonchas de 1cm. Añadir aceite Condado de Almuza y freir una vez salpimentados.
Cortar el pan por la mitad y colocar el solomillo una vez hecho.
Cortar los ajos en brunoise freir lejeramente en sarten con aceite y cuando empiecen a vailar anadir las setas limpias y cortadas en juliana. Una vez hecha colocar sobre el solomillo.
Derretir la mantequilla en aceite, y anadir el queso en virutas, bajar el fuego y revolver bien. Cuando el junto este integrado anadir la nata liquida y cocinar durante unos minutos. Regar el bocadillo.