2015/01/03

ELTZEKO ZOPA

6 Perts.
3 Lukainka
Belauna 1
Hegal zati bat
Lepo zati bat
Bizkarrezur zati bat
Oilasko hanka azalik gabe
75 gr Fideo
2 Porru
2 Azenario
10 Leka
Gatza











Azenarioa zuritu. Lekei puntak kendu. Porruei behar diren azalak kendu. Azenario, leka eta porruak garbitu. Belaun, hegal, lepo eta bizkarrezur zatiak garbitu. Eltze batean osagai guztiak sartu.










Estali arte urez gehitu  (3L) eta koilarakada bat gatz litro bakoitzeko gaineratuz sutan ipini. Bitsa kenduz, irakiten hasten denetik bi orduz egosi.














Denbora pasata barazki eta hezurrak kendu, oilasko hankari haragia kendu eta txikiturik eltzera gehitu.











Fideoak gaineratu eta bost minutuz egosi.
Eltzean zerbitzatu.




SOPA DE COCIDO: Pelar las zanahorias, quitar las puntas a las alubias verdes. Quitar tantas capas sean necesarias a los puerros. Limpiar las verduras. Limpiar el cuello, espinazo, la pata de pollo, falda y rodilla. Meter todos los ingredientes en la cazuela unos tres litros de agua y una cucharada de sal por L. Poner a fuego y  espumar. Cocer durante dos horas. Pasado el tiempo quitar las verduras, sacar los huesos y desmenuzar la pata de pollo y volver añadir a la cazuela. Añadir los fideos y cocer durante cinco minutos. Servir en cazuela.