2016/06/19

ANANA ARROZA USAINEZTATUAREKIN



Juanjok Anana eta arroza zuen errezeta bat ikasi zuela esandakoan, niri erakusteko  kriston gogoak nituen. Peñan bazkari bat zuela eta postrea prestatu behar zuela esatean ziztu bizian igo nintzen. Erreza bainan denbora dexente (1.5h) kostata egin genuen bainan gozoa ez, hurrengoa!! Paradisuko postrea duzue...



6Perts.

1500gr ko Anana
50gr Azukrea
Gatz pittin bat
100gr Arroza
1 Limoi
40gr Jengibre
20gr Anakardu txigortua








Limoiatik azal zati bat kendu eta zukua egin, gorde. Jenjibrea erditik zatitu, zati bat tira finatan zatitu eta bestea brunoisen, gorde.








Arroza garbitu (txino batean dugula ur asko gainetik bota).






Ananarekin bi zati egin, alde batean hostoak alde batean geratzen direlarik. Hosto gabeko zatia zuritu, begiak kendu eta 1zm tako zatiak egin, gorde.










Ananaren beste zatiari mamia kendu 1zm-tako pareta utziz.













Zati haundietan zatitu eta irabilgailu elektrikotik pasa, gatzez eta azukrez ondurik, txinotik pasa 400zk eduki arte.














Zukua, jengibre brunoisen zatitua eta limoi azalak kazola zapal batean jarri, irakiten hasten denean arroza gehitu, lehendabiziko 5  minutuetan su indartsuan eta hurrengo 15 minutuak su motelean.













Arroza egina dagoenean bereala hoztu. Arroza hotza dagoenean anana zatiak gehitu eta multzoa ingi nahastu, gorde.
















Kazola batean 10gr ur eta 10gr azukrea gehitu, aukrea disolbitu denean jengibre zatiak gehitu eta 5-10 minutuz sukaldatu, almibar bat eginez. Sutik aldendu eta fin-fina moztu. Arroza dagoen kazolara gehitu eta irabiatu.











Motrailu batean anakarduak birrindu, gorde.











Anana hartu eta arrozareki zuloa bete, gainetik anakardu zatiak gehitu eta zerbitzatu arte hotzgailuan gorde.













Piña con arroz aromatizado:Hacer zumo con el limón y cortar tres trozos de piel, reserbar. Cortar el jengibre por la mitad, una de las mitades cortar en tiras finas y la otra mitad en brunoise, reservar. Cortar la piña en dos mitades dejando las hojas en uno de los lados. Pelar la pitad sin hojas, quitar los ojos, cortar en trozos de 1cm, reservar. Sacar la pulpa de la otra mitad dejando un borde de 1cm, cortarla en trozos groseros, triturar en batidora añadiendo sal y azúcar, pasarla por chino recogiendo el zumo hasta completar 400cc. Poner el zumo en una cacerola plana y llevar a ebullición, añadir el arroz lavado, el zumo y la piel del limón y la mitad del jengibre cortado en brunoise, tener el arroz con el fuego fuerte durante los primeros 5 minutos y bajar a fuego suave-moderado durante los siguientes 15 minutos. Sacar la piel del limón y enfriar inmediatamente la cazuela del arroz Añadir los trozos de piña de 1cm, revolver.  En una cazuela 10gr de agua y 10gr de azúcar, poner a fuego y cuando se integre en azúcar en el agua añadir el jengibre en tiras, cocinar durante 5-10 minutos (haremos un almíbar). Sacar y cortar finamente el almíbar de jengibre. En montero machacar los anacardos. Añadir a la piña el arroz con la piña, el almíbar de jengibre y los anacardos por encima, guardar en el frigorífico antes de servir.
Servir en la misma piña.