2016/06/24

PASTA ENTSALADA


Udako egunetan izugarrizko beroa egiten duenean, jaki freskoak gogoz jaten dira. Hona errezeta erreza eta ordu erdian prestatzen dena.


6 Perts.

400gr Pasta
2 Tipulina
1 Azenario
4 Arrautza
160gr Hegaluze
150gr Oliba
Mahonesa
Condado de Almuza olioa
Ozpina
Gatza







Ureztatutako kazola batean irakiten hasten deneak arrautzak gehitu eta berriro irakites hasten denetik 9 minutuz egosi, ur hotzarekin hoztu eta gode.










1L ur 100gr pasta bakoitzeko lapikoa urez bete. Gatzez ondu eta irakiten hasten denean pasta gehitu, egosi "al dente" egon harte eta hoztu, gorde.










Tipulinak fin-fina brunoise eran moztu.













Olibak lau zatitan moztu eta hegaluzeari latak dakarren olioa edo ura ongi kendu.












Arrautza egosiak zm erdiko xafletan moztu.









Azenarioa zuritu eta 0.5zm tako kubotan zatitu.











Katilu batean azenarioa, hegaluzea, olibak, tipula eta pasta gehitu.








Hozkailuan sartu jan harte.








Hozkailutik atera gatz, ozpin eta Condado de Almuza olioarekin edo mahonesarekin ondu.




Ensalada de pasta:Cocer los huevos durante 9 minutos y enfriar inmediatamente con agua fría, reservar. Añadir 1L de agua por cada 100gr de pasta en cazuela y cocerla hasta que estén al dente, enfriarla inmediatamente con agua fría, reservar. Cortar la cebolleta en brunoise, la zanahoria en cubos de 0.5cm y las olivas en 4 trozos. Pelar los huevos y  cortarlos en rodajas de 0.5cm. Quitar a las latas de atún todo el líquido que contengan. Em un  bol añadir la pasta, atún, zanahoria, aceitunas y los huevos. Meter en el frigorífico hasta el momento de comer. Aliñarlos con sal, vinagre y aceite Condado de Almuza o con mayonesa.