Udako egunetan izugarrizko beroa egiten duenean, jaki freskoak gogoz jaten dira. Hona errezeta erreza eta ordu erdian prestatzen dena.
6 Perts.
400gr Pasta
2 Tipulina
1 Azenario
4 Arrautza
160gr Hegaluze
150gr Oliba
Mahonesa
Condado de Almuza olioa
Ozpina
Gatza
Ureztatutako kazola batean irakiten hasten deneak arrautzak gehitu eta berriro irakites hasten denetik 9 minutuz egosi, ur hotzarekin hoztu eta gode.
1L ur 100gr pasta bakoitzeko lapikoa urez bete. Gatzez ondu eta irakiten hasten denean pasta gehitu, egosi "al dente" egon harte eta hoztu, gorde.
Tipulinak fin-fina brunoise eran moztu.
Olibak lau zatitan moztu eta hegaluzeari latak dakarren olioa edo ura ongi kendu.
Arrautza egosiak zm erdiko xafletan moztu.
Azenarioa zuritu eta 0.5zm tako kubotan zatitu.
Katilu batean azenarioa, hegaluzea, olibak, tipula eta pasta gehitu.
Hozkailuan sartu jan harte.
Hozkailutik atera gatz, ozpin eta Condado de Almuza olioarekin edo mahonesarekin ondu.