2016/06/21

BASMATI ARROZA AZAFRAI USAINEIZTATUAREKIN, ALBERJINIA ETA ALMENDRAREKIN


Gutxitan alberjina jaten dugu. Mingotsa suertatzen zitzaidan eta ez nuen batere  gustoko. Mingotsa kentzeko trukoa ikasi nuenean errezetak begiratzen eta propioa asmatu nuen.






4 Perts.
600gr Alberjinia
74 gr Almendra
100gr Baratxuri frekoa
1/2 Koilaratxi intxaur muskatua
1/2 Koilaratxo kuminoa
120gr Soja gozoa

Arroza egiteko,
4 Baratxuri ale
Azafraia
2 Edalontzi ur basmati arroza
4 Edalontzi ura

Condado de Almuza olioa
Gatza






Alberjinia garbirik bi muturrak moztu ondoren 2x2zm tako kubotan zatitu.














Katilu batean jarri eta gatzez ondu ( horrela mingotsa kenduko diogu) eta 10 minutuz eguki.







Denbora pasa eta,  uraren laguntzaz ondo garbitu eta lehortu.


















Baratxuriak freskoak fin zatitu, Condado de Almuza duen zartagi batean baratxuriak gehitu eta su motelean sukaldatu. 2-3 minutuetara alberjina eta almendrak gehitu, gatzez ondu eta 6-8 minutuz sukaldatu.















Intxaur muskatua eta kuminoa gehitu irabiatu eta Soja salda gaineratuz alberjina bigun egon arte egosi.








Bitartean basmati arroza garbitu (txino batean arroza dugula ur ugari  gainetik bota).











Kazola batean Condado de Almuza olioa gehitu, bero dagoenean baratxuri aleak brunoisen zatituak eta azafraia.












Dantzan hasten direnean arroza gehitu eta irabiatu, kolorea aldatzen duenean ura eta gatza gehitu, 8 minutuz egosi.











Plater batean 2 koilarakada arroza eta beste bi alberjina jarriz zerbitzatu.


Arroz basmati con aroma de azafrán, berenjena y almendras: Con la berenjena limpia cortar los extremos y cortar en cubos de 2x2cm. En un bol añadir la berrenjena y salar y reservar durante 10 minutos para quitarle el amargor. Un vez pasado el tiempo quitar la sal con abundante agua y secar. Corta los ajos frescos y añádelos a una sarten con aceite Condado de Almuza. Cocina durante 2-3 minutos a fuego lento. Añade la berenjena y las almendras, cocina durante 6-8 minutos. Añade las especias, revuelve y añade la salsa de soja. Cocinar hasta que la berenjena esté blanda. MIentras tanto en una cazuela añade aceite Condado de Almuza, cuando esté caliente añade los ajos y azafrán. Cuando los ajos empiecen a bailar añade el arroz. Revuelve y cuando cambie el color añade agua y sal, cocer durante 8 minutos.En un plato añadir dos cucharadas de arroz y dos de berenjena. Servir.