2016/10/04

ESPAGETI BARAZKIEKIN


Alabak txinatar jakia izugarri gustoko dute, eta askotan etxean txinatarren espagetiak eskatzen dituzte. Hona hemen gure "txinatar espagetiak"..




4 Perts.

2 Porru
1 Piper gorria
2 Azenario
2 Piper berdeak
1 Alberjinia
1 Koiatxo
100gr Ganba
1/4 Koilaratxo kuminoa
Piperbeltza
300gr Espageti
2 Erramu hosto







Alberjiniari ipudiak kendu, ongi garbitu eta 2x2zm tako kubotan zatiturik, gatzez ondu eta xukadera betan eduki 10 minutuz.










Denbora pasata ur hotzarekin orgi garbitu, lehortu eta gorde.










Tipula zuriturik dugula juliana eran fin fina moztu, gorde.














Azenario zuritu eta ahal dituzun makila finean moztu (nik honetarako barazki mozteko makina erabili dut).










Kuiatxoa ongi garbitu. Bi  ipurdial kendu eta makil finetan moztu (honetarako ere makina erabilia dut).

















Piper gorria eta berdea garbirik makin finetan moztu.














Porrua garbirik dugula 2mm tako xerratan moztu.









Condado de Almuzarekin olioztariko paella batean tipula gehitu, gatzez ondu.











Tipula kolore horixka hartzen duenean piper gorria, berdea, alberjinia eta azenarioa gehitu. 5 minutuz sukaldatu eta porrua eta kuiatxoa gehituz.












10 Minutuetara piperbeltzaz hautseztatu eta kuminoa gehitu, multzoa irabiatu eta barazkiak egin arte ediki.








Ia eginak daudenean ganbak buru eta azalik gabe gehitu.




Kazola batean 2L ur eta erramu hostoak gehitu. Irakitea hasten denean espagetiak gehitu eta argibian jartzen duen denbora egosten utzi.













Barazkietara gehitu, irabiatu eta paellan zerbitzatu.










Espagueti con verduras:Cortar los culos a la berenjena, limpiar y cortar en dados de 2x2cm. Poner en colador, salar y pasados 10 minutos lavar con abundante agua fría y secar, reservar. Pelar la cebolla y cortar en juliana lo más fino posible. Pelar la zanahoria y cortar en bastones finos. Cortar el calabacin, pimiento rojo y verde una vez limpios en bastones lo más fino posible ( yo he utilizado mandolina para el calabacín y para la zanahoria). Los Cortar el puerro una vez limpio en rodajas de 2cm. Añadir aceite Condado de Almuza a una paella, pochar la cebolla y salar. Cuando la cebolla empiece a amarillear añadir pimiento rojo y verde, zanahoria y berenjena. Cocinar durante 5 minutos. Una vez pasado el tiempo añadir calabacín y puerro. Cocinar durante 10 minutos y añadir comino y pimienta negra. Cocinar hasta que las verduras estén hechas. Justo antes de terminar añadir las gambas y cocinar durante 5min. Añadir a una cazuela 2L de agua y dos hojas de laurel. Cuando empiece a ervir añadir espaguetis y sal, cocer el tiempo que aparezca en las instrucciones. Una vez cocidos añadirlos a la paella. Revolver y servir.