2016/10/25

HARAGI KROKETAK


Kroketak egiteko modu asko daude baita zaporeak ere. Hona hemen niretzako honenak.

12 Kroke.

0.5L Esne
3 Koilarakada oliba olioa
45gr Tipula
40gr Gurina
140gr Haragi txikitua
2 Koilarakada gatza
4 Irinez mukuru betetako koilara
200ml Esne gain
Ogi txikitua
2 Arrautza










Tipula julianan zatitu. Kazola batean esnea berotu. Beste su batean olioztaturiko kazola batean tipula potxatu.















Tipula kolore horixka hartu baino lehen kendu. Haragi txikitua  gehitu.














Gurina gaineratuz, sukaldatu. Irina eta gatza gehitu, kolorea izan arte sukaldatu, denbora guztian irabiatuz. 












Esne gaina eta esnea gehitu, denbora guztian irabiatuko dugu multzoa irakin arte.

Hozten utzi eta hozkailura sartu, gutxienez ordu bat.











Hozkailutik atera eta eskuekin kroketa itxura heman. Ogi txikitutik pasa ondoren arrautza (irabiatua izango duguna) eta azkenik, ogi txikitutik berriro.










Olioztaturiko zartagi batean, olioa bero dagoenean,  frijitu urreztu arte. Paper xurgatzaile batean jarri eta zerbitzatu.












CROQUETAS DE CARNE: Cortar la cebolla en juliana. En una cazuela calentar la leche. En otra cazuela añadir aceite y pochar la cebolla hasta un pelín antes de que amarillee. Quitar la cebolla y añadir la carne picada. Cuando esté cocinada añadir la mantequilla, cocinar. Añadir la harina y la sal, cocinar durante unos minutos revolviendo constantemente. Añadir la nata y la leche (esta última caliente). Dar vueltas constantemente hasta que el conjunto empiece a hervir, dejar enfriar y meter en la nevera al menos durante una hora. Pasado el tiempo  dar con las manos la forma de croqueta, pasar por pan rayado, huevo y para terminar otra vez con pan rayado. Freír en abundante aceite y momentáneamente dejar sobre papel absorbente.