2015/01/24

MAKARROIAK ONDDO ETA FOIE GRAS SALTSAN

Foru zubia zela eta Madrilera joan ginen lagun batzu bizitatzera. Han geundela saltoki-gune batera eraman gintuzten eta bertan pasta san service batean bazkaldu genuen. Neretzako plater


hau izugarrizko aurkikuntza izan zen. Internetetik bilatu eta neure ukitua heman eta vualá.



2 Perts.
275gr Perretxiko
75gr Gurin
2 Baratxuri ale

100Gr Ardi gazta
200ml Esne-gain likidoa
Foie gras lata
200gr Makarroi (arrautzara)
Gatza
Olioa (Condado de Almuza)










Baratxuri aleak brunoise eran zatitu, onddo garbi eta lehor zm bateko lodiko xafletan zatitu.











 Condado de Almuza ko olioarekin zartagi batean baratxuria frijitu eta dantzan hastean perretxikoak gehitu, gatzez autsestatu, multzoa egin eta geroko gorde.










Lapiko batean gurina gehitu eta desegina dagoenean esne-gaina gehitu, beroa dagoenean gazta (lehenago birrindua izango dugu) gehitu eta hagatxoarekin nahastu.










 Multzo ongi nahastua dagoenean foie-gras gehitu eta hagatxo elektrikoarekin nahastu. Berriro irakite hasten denean perretxiko lapikora gehitu eta multzoa sutan ipini, minutu pare batez sukaldatu.






Lapiko batean ura gehitu, koilarakada bat litro bakoitzaeko eta erramu hosto bat. Sutan ipini eta irakiten hasten denean makarroaik gehitu.









Eginak daudenean xukadera baten laguntzaz makarroaik atera.
Plater batean makarroiak jarri eta hauen gainean perretxiko eta foie gras saltsa.



MACARRONES CON SALSA DE SETAS Y FOIE-GRAS:Cortar loa ajos en brunoise y las setas cortarlas en tiras de 1cm de ancho. Añadir aceite Condado de Almuza ,freír los ajos y cuando empiecen a bailar añadir las setas, salar y cuando el conjunto este hecho reservar.
En una cazuela añadir la mantequilla, cuando se derrita añadir la nata líquida, cuando esta este caliente añadir el queso previamente rayado. Revolver con varilla y cuando el conjuto este bien integrado añadir el foie gras. Dar con las varillas electricas y cuando el conjunto homogéneo añadir las setas. MIentras tanto se habrá puesto en una cazuela agua, una cucharada de sal por litro de agua, y una hoja de laurel. Cuando empiece a hervir añadir los macarrones  y cuando estén hechos sacarlos con un escurridor. Poner los macarrones en un plato y la salsa de seta y foie-gras por encima.