2015/02/05

MAKARROIAK GANBA, IZOKIN ETA BARAZKI SALDAREKIN

Makarroiak eta barazkiak batera etxean ez genituen inoiz jaten. Normalean makarroiak era berean jaten genituelarik (hau da, tomatearekin) beste modu batean egitea buruan nuen, eta

zergatik ez barazkiak sartuta? eta horrela errezeta bururatu zitzaigun eta gainera arrainarekin! 



4Perts.
200gr Ganba
200gr Izokina
3 Baratxuri ale
2 Porru
Tipula 1
Esnea
2 Erramu hosto
200ml Esnegain likidoa
Kuiatxo 1
200gr Makarroia
Gatza
Olioa




 



Tipula brunoisen eta baratxuriak xafletan zatitu. Kuiatxoa eta porruak garbitu, lehendabizikoa 1zm bateko kubotan zatitu eta bigarrena brunoise eran.















Olioztaturiko (Condado de Almuza) kazola batean baratxuriak gehitu eta dantzan hastean tipula, gatza gehitu eta 5 minutuz sukaldatu. Ondoren porru eta kuiatxoa gehituz multzoa egin harte egosi (20 bat minutuz).










Bitartean ganbak ur epelean jarriko ditugu, izotza kentzeko asmoz, gero zapi xurgatzaile baten gainean jarri. Barazkiak eginak daudenean esnegain likidoa gehitu, hamar minutuz egosi eta irabilgailutik pasa. Textura lodia gelditzen bada esne gehitu.














Zartagi bat olioztatu eta olioa bero izatean ganbak egin, gorde.














Lapikoa sutan jarri eta bero dagoenean izokina eta ganbak gehitu, 5 minutuz multzoa egin. Gorde.









Beste lapiko batean ura, gatza (koilaratxo bat litro bakoitzeko) eta erramua gehitu. Irakiten hasten denean makarroiak gehituz 8 minutz egosi.
Plater batean makarroiak eta gainean izokin, ganba eta barazki salda gaineratu.




MACARRONES CON SALSA DE VERDURAS GAMBAS Y SALMÓN:Cortar la cebolla en brunoise y los ajos en laminas. Limpiar el calabacín y los puerros. Cortar los puerros en brunoise y el calabacín en cubos de 1cm. Añadir aceite (Condado de Almuza) y añadir los ajos. Cuando empiecen a bailar la cebolla y sal. Cocinar durante 5 minutos. Después añadir los puerros y el calabacín, cocer durante 20minutos. Mientras tanto descongelar las gambas. Cuando las verduras estén hechas añadir la nata líquida y cocer durante 10minutos más. Pasar por la batidora y si la textura nos sale gorda, añadir leche. En una sartén freír las gambas y añadir a la cazuela con el salmón. Hacer durante 5 min, reservar.
En otra cazuela añadir agua y una cucharada de sal por litro de agua. Así como dos hojas de laurel. Cuando empiece a hervir añadir los macarrones y cocer durante 8min. En plato añadir los macarrones y la salsa verduras con gambas y salmón por encima.