2017/05/14

TXOKOLATEZKO BIZKOTXOA


Urteoro martxoan eta ekainan bizkotxoak egiten ditugu eskolara eramateko. Ahurten zerbait ezberdina egin nahi genuen.



22zm moldea

70gr Gurin
120gr Azukrea
3 Arrautza L
185gr Gozogintzarako irin
1 Zorroko legamia
185gr Txokolate beltz
200ml Esne-gain likidoa 35%MG
Gatz pittin bat





Maria bainuan txokolatea desegin. Gorde.


Katilu batean arrautzak, azukrea eta gatza irabiatu.




Gurina desegina gehitu eta ongi nahasi. Esnegaina gehitu eta nahasi.








Irina eta legamia gehitu, irabiatu eta ongi nahasi. Txokolatea gehitu eta nahasi. Labea berotu 170ºtan. Moldea gurinarekin igurtzi.










Multzoa moldera pasa eta labekatu 170ºtan 30-40 minutu. Hoztu arte itxoain. Moldetik atera eta zerbitzatu.


Bizcocho de chocolate: Derretir el chocolate al baño maría. En un bol mezclar los huevos,azucal y la sal. Batir hasta mezclar bien. Añadir la mantequilla derretida y templada. Mezclar. Batir hasta integrar. Añadir la nata, mezclar. Añadir levadura y harina, mezclar. Añadir chocolate, mezclar. Precalentar el horno a 170º. Untar el molde con mantequilla. Añadir la mezcla al molde y hornear a 170º durante 30-40. Esperar a que se enfríe. Desmoldar y servir.