2015/08/10

BETEKIA PIPER GORRI ETA TOMATEAREKIN

Aurten berriro betekia egitea tokatu zitzaidan eta modu finago batean egitea pentsatua nuen. Normalean

piperrak tomatearekin (orain harte tomatea tipula gabe egiten nuen) egiten nituen eta aurten beste aldetik egitea hobe zela bururatu zitzaidan. Azken finean ogitarteko ona eta sabelak betetzeko modua aterata, lagutan konten geratu ziren, lortu beharrekoa. Gure San Ferminak....zaudenean luze egiten zaizkizu baina pasata....izugarrizko desioak berriz bueltazeko.

 

 


 4 Perts.
Betekia 1
400 gr Tomatea
Tipula 1
2 Baratxuri ale
Pikillo piper lata bat
Ardo zuri edalontzi 1
Gatza
Condado de Almuza olioa






 
Tipula julianan zatitu eta Condado de Almuzarekin olioztaturiko kazola batean potxatu. Kolore horia hartzen duenean tomatea eta esne pittin bat gehituz 10 minutuz sukaldatu. Irabilgailu elektrikotik pasa, gorde.


 
Kazola zapalean olioztatu eta xafletan zatituriko baratxuriak gehitu , dantzan hastean piperrak gaineratu eta gatzez ondu, 5 bat minutuz sukaldatu ondoren ardo zuria  geituz salda murriztu harte multzoa sukaldatu, gorde.





 
Olioztaturiko zartagi batean azalik gabe eta 1zm tako xerratan zatituriko betekia urreztu harte frijitu, ordurako tomate salda bero izango dugu eta betekia urreztu ondoren bertan jarriko ditugu.







Plater batean hiru beteki tomatearekin jarri eta 2 piper gorri gaineratuz zerbitzatu.



RELLENO CON TOMATE Y PIMIENTOS ROJOS,Cortar la cebolla en juliana, en en una perola añadir aceite la cebolla y sal, pochar. Cunado este medio pochada (con un ligero color amarillo) añadir el tomate y un poco de leche, cocinar durante 10 minutos y batir, pasarlo a una cazuela plana, reservar.En una cazuela plana cortar filetear los ajos y añadirlos junto al aceite, cuando empiecen a bailar añadir los pimientos y salar. Cocinar durante 5mintuos y añadir una buena chorrotada de vino blanco. Dejar reducir y cuando el caldo este completamente reducido apagar el fuego y reservar.Quitar la piel al relleno y cortar en grosor de 1cm. En sartén con aceite caliente dorar las rodajas de relleno hasta dorar levemente y añadirlos a la cazuela del tomate que tendremos caliente y lo pondremos a fuego mínimo.Servir tres rodajas del relleno con tomate y dos pimientos por plato.