2013/12/15

UNTXIA NAFAR ERARA

4 Perts.
Untxi 1
3-4 Tomate eldu
Tipula 1
2 Baratxuri ale
Limoi 1
Erramu hosto 1
Erromeroa
Perexila
Piperbeltza
Ardo zuria (edalontzi bat)
Olioa
Irina
Gatza







Untxia zatiturik gatzez ondu, limoia zukutu untxiaren gainean, erreserbatu.


Baratxuriak eta tipula zurituz, brunoissen zatitu. Tomatei azala kendu eta kubotan zatitu.










Lapiko zapal bat olioztatuz gero, untxian frijitu (irinez pasa dugula).Urrezturik, tipula gehituz 5 minutuz sukaldatu.








 Ondoren gatzez ondu, baratxuria eta ardoa gehitu ondoren erramua, erromeroa, perexila eta piperbeltza gehituz lapikoa estalirik dugula 30 minutuz egosi (edo multzoa egina arte). Lapikoan zerbitzatu.









CONEJO A LA NAVARRA: El conejo troceado, salar y exprimir el limón por encima, reservar. Cortar en brunoisse los ajos y la cebolla. Pelar los tomates y partir en cubo. En cazuela plana, freír hasta dorar el conejo (después de pasarlos por harina), añadir la cebolla y rehogar durante 5 minutos. Añadir sal, ajo, vino y las hiervas aromaticas (romero,tomillo, perejil y pimienta negra), tapando la cazuela para cocer durante 30 minutos o hasta que este tierno. Servir en la misma cazuela.