2013/12/05

AZPIZUN ANANA SALTSAN

4pets.
2 Azpizun
6 Anana xafla
Ananzko zuku edalontzi 1
Ketchup 3 golilarakada
Ziape goilarakada 1
Tipula 1
Gatza
Azukrea
Olioa










Lapikoa olioztatu ondoren brunoissen zatitutako tipula potxatuko dugu. Tipulak kolorea hartzen duenean azukrea gehitu eta potxatua dagoenean, kettxup, ziapea eta  anana zati txikitan.












 Multzoa sukaldatu eta ananaren zukua gaineratuz, su motelean edukiko dugu.



Zartagin bat artu, olioztatu eta su bizian jarri. Olioa bero dagoenean azpizun xaflak (gordinik gabe)frijitzen ditugu (bakarrik poroak itxi) einean lapikoan utziko ditugu.









Frijitzen bukatzen dugunean, multzoa 5 minutuz sukaldatu.
Plateratuta zerbitzatu.


SOLOMILLO EN SALSA DE PIÑA (4Pers.):En cacuela añadir aceite y pochar la cebolla cortada en brunoisse.. Una vez que la cebolla coja color añadir en azucar y cuando esté pochada, ketchup, mostaza y la piña cortada en trozos pequeños. Cocinar y añadiendo el zumo de piña lo mantendremos a fuego bajo. Coger una sarten añadir aceite y a fuego vivo freír las ruedas del solomillo (lo que tenemos que hacer es matar el poro). Conforme los friamos añadirlos a la cazuela. Al terminar de freír cocinar el conjunto durante 5 minutos como máximo.