2013/11/20

PORRUSALDA

8 Perts.
700gr Porru
250gr Patata
250gr Azenario
2 Tipulin
Oilasko salda  1L
Olioa
Gatza









Lapiko bat olioztatu eta tipulina gehituko dugu brunoissen zatiturik.








Potxatu hondoren, patata (txatxamurkaz zatiturik) eta azenarioa (xerratan zatiturik) gehitu.












Multzoa sueztituz, patatak zatiturik gaineratu eta  oilasko salda gehituko dugu (kontutan hartu behar da salda papatak estaltzea, bestela uraz lagundu).




  Irakiten hasten denean, porruak gehitu, hauek garbi eta 2.5zmtan zatiturik ditugula. Gatzez ondu eta lapikoa estalirik dugula, 20 minutuz egosiko dugu su motelean.
Lapikoan zerbitzatu.







 PORRUSALDA: En cazuela añadir aceite y pochar la cebolleta cortada en brunoisse. Añadir la patata (cortada a pellizco) y la zanahoria (partida en rodajas). Rehogar y añadir el caldo de pollo (tener en cuenta que el caldo debe de tapar las patatas, de lo contrarío añadir agua). Cuando empiece a ervir, añadir los puerros, limpios y cortados a 2.5cm. Añadir sal y con la cazuela tapada cocer 20 min a fuego lento. Servir en cazuela