2013/11/12

INDIOILAR ERREGOSIA

6 Perts.

Kgr 1 indioliar bular zatitua
Piper berdea 1
Piper gorria 1
Tipula
3 Baratxuri ale
Ardo zuria 200ml
Piperbeltza








Baratxuriak eta tipula brunoise eran zatiturik ditugula, olioztaturiko lapiko batean potxatu.







Kolorea hartu baino lehen, kubotan zatiturik ditugun piperrak (berdea eta gorria) gehituz multzoa biguina eduki harte egosi.
  Ondoren indioilarra gehituko dugu (zatiturik, zatiak ahoan sartzeko modukoak izanik, eta gatza eta piperra jarriz), hau zuritzean patatak (txatxamurkaz zatiturik) gehituz, pare bat minutuz multzoa irabiatuko dugu.










Ondoren ardo zuria (honekin multzoa estali ez bada, ura erabiliko dugu. Patatak egosteko likidoz estalita egon behar dira.) 15 minutuz egosi edo multzoa egina egon harte.










Lapikoan zerbitzatu.



PAVO ESTOFADO : Cortar la cebolla y los ajos en brunoise y pochar. Antes de que coja color, añadir los pimientos cortados en dados. Cuzando el conjunto este tierno añadir el pavo salpimentado y estofar hasta que blanquee. Añadir las patatas cortadas a pellizco. Darle unas vueltas durante un par de minutos y añadir el vino blanco (si con la cantidad de vino no cubre, añadir agua).Cocer durante 15 minutos o hasta que el conjunto este tierno. Servir en cazuela.