2013/11/06

LEGATZA SALTSA BERDEAN

4 Perts.
10 legatz solomo
3 Perrexil adar
3 Baratxuri ale
Tipula bat
Gatza
Olioa
Limoi erdia
1/2dl. Ardo zuria











Lapiko zapal batean olioa, tipula eta baratxuria brunoise eran zatiturik dugula  gehitu, eta ondoren potxatu (potxatzeko, olioa bero dugula, bainan ez erretzeko zorian, tipula gehitu eta gatza erantsiz lapikoa estaliko dugu, suaren indarra jeitsiz, multzoa egin arte).







 Potxaturik, legatz solomoak jarri, lehenagoz gatza eta limoi zukuaz marinatua izango dugu (30min-tik gora), egosiko dugu lapikoa balantzaka edukiz (horrela legatza gelatina aterako du).









Lehendabiziko 3 minututan, motrailuan birrindutako baratxuri eta perrexila ardo zuriarekin bustiaz gehituko dugu eta beste 7 mintuz egosiko dugu.














Lapiko berberan zerbitzatuko dugu perrexilaz hautsetatu.



 MERLUZA EN SALSA VERDE: En cazuela se pone aceite, la cebolla y el ajo muy picado. Cuando empieze ha hervir, se pone a fuego suave, con la cazuela tapada para que se estofe. Se añaden las rodajas de merluza previamente condimentadas con sal y limón (conviene tenerlas un rato anteriormente en maceración), se hace cocer despacio, agitando la cazuela en moviento de vaivén , afuego muy suave para que suelte gelatina, durante 10 minutos. En los tres primeros minutos de cocción , se añade un diente de ajo y el perejil majado y disuelto en vino blanco y se deja cocer unos 7 minutos más.