2013/11/18

MUTURRA BIZKAITAR SALTSAN

6 Perts.
Kgr 1 Txekor muturra
150gr Urdaiazpiko
150gr txorizo
4 Piper lehor
Kaiena bi ale
Pipermin gozoa koilaratxo 1
Pipermin koilaratxo 1
2 Tipula
Edalontzi 1 ur
Gatza
Olioa






Lapiko batean muturra sartu, ureztatu eta gatza eman (koilarakada bat litro bakoitzeko), estali eta 45 minutuz egosi, bitsa ateraz. Muturra atera, lapikoa garbitu eta berriro egosi baina oraingoan gatzik gabe, 30 minutuz. Presio eltzean sartu eta egosi ordu batez, gorde.



Zartagi batean,  tipula bat atxuria bajuliana eran erantsi eta potxatu. Piperrak (enbor eta hazirik gabe, eta lehenado 30minutuz huran eduki eta gero) erantsi irabiatu eta ura gehitu, 15 minutuz egosi. Denbora pasata irabilgailtik eta txinotik pasa, gorde.











Zartagi batean kaiena aleak, beste tipula brunoise eran zatiturik potxatu, txorizo eta urdaiazpikoa zatitu eta gaineratu (momentu honetan kaiena aleak kendu).
 Multzoa egina dagoenean, piper salda, pipermin eta pipermin gozoa gehitu eta multzoa minutu pare batez egosi.











Muturra zatitu (zatiak ahoan sartzeko neurria izan behar du) gehitu eta minutu pare bat egosi.
Lapikoan zerbitzatu dezakegu.





MORROS A LA VIZCAINA: En cazuela introducir el morro, añadir agua y sal y cocer durante 45 minutos espumando. Sacar el morro lipiar la cazuela y volver a cocer durante 30 minutos. Introducir los morros en la olla exprés y cocer durante 1h. En una sarten añadir la cebolla cortada en juliana y pochar. Añadir los pimientos y cocer durante 15min. Pasar por la batidora y por el chino, reservar. En sarten añadir los ajos y la cebolla cortada en brunoise y pochar. Añadir el chorizo y jamón cortado en tacos, cuando el conjunto esté hecho añadir la salsa cocer durante dos minutos y añadir los morros cortados. Cocer durante dos minutos y servir.