2013/11/01

ITSASONTZI PIRATA

Urdaiazpiko xaflak
Zm bateko ogi xerra
Olioa

Marmeladarentzako:
600gr Piper berdea
250gr Azukrea
50ml Ura
50ml Pedro Ximenez (edo ardo goxoa)
25ml Olioa
Gatza koilarakada bat









Piperrei enborra eta haziak kendu ondoren laukitan zatitu.








Lapiko batean piperrak, azukrea, ura, ardoa, olioa eta gatza batera bota. Su motelean (0 eta 10 bitartekoan 4 zenbakian) 45 min. egosi.





 Irabilgailu eta pure gailutik pasa.





Ogia zm bateko zerratan zatitu. Zartagi batean urreztatu ondoren zapi xurgatzaile baten gainean ezarri.

Zerbitzatzeko ogiaren gainean marmelada jarri eta urdaiazpikoa bela moduan ipini zotzaren laguntzarekin.

2  Marmelada potea atera zaizkit. Normalean bat poteatzen dut, horrela ez naiz beti sukaldean ari behar.









 Después de quitar las pepitas y el tronco a los pimientos, partir en cuadrados.Añadir a una cazuela aceite, pimientos, azucar, vino, agua y sal . Cocer todo junto (en una escala del 1 al 10 poner el fuego en el 4) durante 45 min. Pasar por la batidora y el pasa pures. Cortar el pan en rodajas de 1cm y freír. Para servir, colocar encima del pan la mermelada y ayudándote con un palillo, colocar el jamón a modo de vela.