2013/11/20

OILASKOA PERRETXIKOEKIN

6 Perts.

1/4kgr Perretxiko
Oilasko 1 (1.3kgr)
Oilioa
25gr Gurin
1/2dl Ardo zuria
3 Baratxuri ale
Perrexila
3 Koilarakada tomate frijitua
Irina
Ura
Koñak
Gatza

Oilaskoa garbia, azalik gabe eta gatzez ondurik irinetik pasa.











Zartagi bat olioztatu eta oilaskoa urreztatu ondoren, estalita daukagun lapiko batean utzi (hemen lehenik, koñak gaineratua izango dugu).











Oilaskoa frijitutako zartagian gurina desegin, baratxuriak zatiturik frijitu eta dantzan hasten direnean perrexila gaineratu, sueztitu, tomatea gaineratu, sueztitu, eta ardo zuria gaineratuz 5 minutuz egosi.













Perretxikoak garbi eta harizketaturik gehitu. Zuestitu minutu pare batez.











 Ura eta gatza gaineraturik, oilaskoa daukagun lapikoan jaurtiko dugu.

Lapikoa estalirik dugula 15-20 minutuz egosi. Apal luze batean zerbitzatuko dugu, nahi badugu perrexila gainetik ipiniz.


 POLLO CON CHAMPIÑONES: El pollo limpio, troceado ,sin piel y condimentado con sal y envuelto en harina se fríe. El pollo dorado se pone en cazuela tapada con coñac. En la sarte que previamente hemos freído el pollo se pone la mantequilla y al derretirse se añaden los ajos, el perejil, se rehoga, se añade el tomate y se rehoga, el vino blanco, se hace hervir 5 minutos. Se añade el champiñón limpio y fileteado, Se rehoga durante unos minutos, se añade el agua y se vierte sobre el pollo, Se cuece durante 15-20 minutos con la cazuela tapada. Se presenta en fuente larga con perejil por encima