2014/03/09

UNTXIA ARTZAI ERARA

4 Perts.

Untxia 1
Tipula 1
Ogi xerra 1
Erramu hosto 1
Ardo beltz edalotzi 1
3 Koliarakada ozpina
Olioa
Ura
Baratxuria
Perexila
Piperbeltza
Koilaratxo erdi pipermin gozoa





Ogi xerra olioztaturiko lapiko batean urreztu ondoren plater batera atera eta bertan ozpina gaineratuz, gorde.









Lapiko berberan tipula brunoise eran zatiturik dugula potxatu, bitartean motrailuan baratxuria,perexila, ogia, gatza eta pipermina birrindu.







Untxia garbia eta zatiturik piperminaz hautseztatuz lapikora gehitu,bertan dugula, ardoa, erramua, motrailuko multzoa eta estali arte behar adina ur gehituz,  bere puntuan egon arte egosi (20-30 min).



  Lapikoan zerbitzatu.



CONEJO A LA PASTORA: En cazuela con aceite freír la rebanada de pan hasta dorar, sacar a un plato y empapar con el vinagre, reservar.
En el mismo aceite pochar la cebolla cortada en brunoise, mientras tanto en mortero majar ajo, perejil, la rebanada de pan, sal y la pimienta negra. Espolvorear el pimenton en el conejo (previamente limpio y troceado)  añadirlo a la cazuela. Añadir el vino, laurel, la majadilla y añadir agua hasta cubrir. Dejar el guiso hasta su punto de cocción (20-30min).