2015/06/07

TXERRIKO GOULASH ARROZA ZURIAREKIN

Goulash a Hugariako errezeta bat da eta idien unaia esan nahi du. Austrohungarien giso zahar bat da, hasieran haragia, tipula eta txerri gantzarekin egiten zena. Normalean  bildots haragia eta Paprika erabiltzen da, errezeta mina eta zapore haundikoa. Frogatzea merezi du, hona hemen errezeta.


6 Perts.
Gisatzeko txerri haragia 1kgr
2 Azenario
3 Tomate
2 Tipula
Piper gorri 1
Piper beltza
Erramu hosto 1
Kumino pittin bat.
Piperrauts gozoa kafe koilaratxo bat
Esne-gaina 200ml
Piperrauts mina kafe koilaratxo erdia
2 Kaiena
Basmati arroza
Haragi salda (behar adina)
Condado de Almuza Olioa
Txerri gantza 3 koilarakada
Gatza
Ura
Irina

Harakinari aragia ahoan sartzeko moduko zatitan zatitzea eskatuko diogu. Etxean haragi zatiei lodia kenduko diegu.










Haragia piper beltzez eta gatzez ondurik irinetik pasa eta txerri gantzarekin koipetautako zartagi batean frijitu urreztu harte.







Tipula brunoisen zatitu, azenarioa xerratan, tomateak eta piper gorria kubotan zatitu. Condado de almuzarekin aurreko zartagia olioztatu eta azenarioa eta kaienak frijitu 3 minutuz, ondoren tipula eta gatza gaineratuz multzoa potxatu.














Tipula kolore horia hartzen duenean piperrauts gozoa eta mina gaineratu , bira batzu heman eta piper gorria, tomatea eta kuminoa gaineratuz 5 minutuz egosi eta haragia dugun kazolara dena gaineratu.









Haragi salda gehitu justu-justu haragi zatiak estali harte eta erramua, 1-1.5 orduz egosi.












Haragia egina dagoenean sutik alderatu eta esne-gaina gehitu.
Arroza egosi eta plater batean goulash a eta arroza zuria jarriz zerbitzatu.


Goulash de cerdo con arroz blanco Decirle a nuestro carnicero que nos corte la carne en cubos. Una vez en casa quitar el gordo y una vez salado y con pimienta negra enharinar. Añadir tres cucharadas de manteca de cerdo y dorar los trozos de carne. En esta misma sartén añadir aceite Condado de Almuza y freír ligeramente las zanahorias cortadas en rodajas y las cayenas. a los 3 minutos añadir la cebolla sal y pochar el conjunto. Cuando la cebolla haya adquirido una tonalidad amarilla añadir el pimentón dulce y picante, rehogar levemente y añadir el tomate sin piel y el pimiento rojo (ambos cortados en cubos), cocer durante 5 min y a;adir el conjunto a la cazuela donde tengamos la carne. Añadir caldo de carne y el laurel justo hasta tapar la carne y cocer el conjunto durante 1-1.5 horas. Cuando la carne este echar separar del fuego y añadir nata liquida. Cocer arroz blanco y en un plato poner en un lado el goulash de cerdo y en el otro arroz blanco