Askotan, Juanjok errezetak lapurtzen dizkiodala esan bainan beti errezetaren bat erakusten dit, naiz eta, ezin ditugun 10 minutu baino gehiago bata besteari zerbait esaterik egon gabe, ikaragarri ongi pasa nuen pasa den asteburuan, bertan eginiko errezeta.
4-5
Patata
5
Tipula
Besamel
egiteko:
40
gr de Gurin
40
gr Hirin
800ml
Esne
200
ml Esnegain
Piperbeltz
Intxaur
muskatua
Patatak
zuritu eta 1x1 zm tako zaitak egin, oliba olioan frijitu (ez
urreztu), paper surgatzailea duen erretilu batean gorde. Olio
berberean julianan zatitutako pitupla potxatu.
Kazola
batean esnea gehitu eta irakiten hasten denean trontzoak gaineratu,
berriro irakiten hastean 5 minutu eduki, sutik baztertu. Hozten
denean, azala kendu eta bakailoaren haragi aleak banandu.
Patatak,
tipula eta bakailaoa nahastu, piperbeltzaz ondu eta multzoa ongi
irabiatu.
Beste
kazola batean gurina sutara jarri, desegina dagoenean hirina gehitu,
ongi irabiatu. Pittin bat sukaldatu eta bakailua egosi dugun esnea
gehitu, denbora guztian irabiatuz, intxaur muskatua gehitu.
Bakailua
labean sartzeko erretilu batera gaiberatu, ondoren besamela gehitu
eta ongi nahastu. Gainetik gazta jarri eta 180º dugun labean 15-20
minutuz eduki.
Platerrean
zerbitzatu.
BACALADO
AL HORNO CON PATATAS Y BECHAMEL: Pelar y cortar las
patatas en cuadros de uno por uno freír en aceite de oliva reservar
en una fuente con papel absorbente. En el mismo aceite pochar la
cebolla cortada en juliana. En una cazuela ponemos un litro de
leche,cuando rompa a hervir echamos los lomos cuando empiece a
hervir de nuevo lo tenemos cinco minutos retiramos del fuego y cuando
se enfríe,sacamos las lajas de bacalao. Mezclamos las patatas,la
cebolla,y el bacalao le echamos unas cucharadas de bechamel y
mezclamos bien todos los ingredientes. En una bandeja de horno
ponemos todos los ingredientes echamos el resto de la bachata y la
cubrimos de queso para fundir en el horno precalentado a 180 grados
de 15 a 20 minutos, servir en el mismo plato.