India, bere zapoerak maitatu edo gorroto dituzunak, ez du inor alako oreka batean uzten.
4 Oilasko izter
2 Tipula
4 Baratxuri ale
5 Koilarakada
tomate.
150gr Basmati arroza
400 ml esne-gain
likidoa
Piperbeltza
Kurri
Ura
Olioa
Gatza
Kazola batean arroza
egosteko behar den urga gehitu (arroza parte baterako 3 ur) eta sutan
jarri.
Tipulak eta
baratxuri aleak zuritu ondoren tipulak julianan zatitu eta
baratxuriak xafletan. Oilasko zatitak egin ditugun zartagin berberean
(oliorik gabe geratu bada, gehitu) baratxuria gehitu eta “dantzan”
hastean tipula, gatzez ondu eta suaren intentsitatea jeitsi ¼ utzi
(hastean ½), multzoa potxatu.
Ura irakiten
dugunean gatzez ondu eta arroza gehitu, egosi fabrikanteak esandako
denboran, egosia dugunean uretik pasa eta erretilu batean gorde.
Tomate eta curry gehitu eta 5 minutuz egosi (suaren intentsitatea igo), esne-gaina
gaineratu. Multzoa ongi irabiatu eta irakiten hasten denean
oilaskoaren kazolara gaineratu, azken hau sutan jarri eta 10 minutuz
egosi su motelean (salda oso lodia geratzen bada erre daiteke,
komenigarria da esnea gehitzea loditzen del aldiro, bainan kotutan
hartu salda lodia egon beharko dela bukatzean).
Egina dugunean
oilaskoa plater batean zerbitzatu aldamenean arroza jarriz.
POLLO AL CURRY CON NATA: Añadir agua suficiente a una cazuela para cocer arroz (3
partes de agua por cada una de arroz) y poner al fuego. Decir al
carnicero que nos quite la piel a las patas del pollo y nos las parta
en trozos pequeños. Una vez en casa sal-pimentar el pollo, añadir
aceite a una sartén y freír hasta dorar, una vez vayamos dorando
los trozos sacar a una cazuela plata que tendremos todo el rato
tapada. Cortar la cebollas en julianas y laminar los ajos. En la
misma sartén que acabamos de hacer el pollo, añadir los ajos (si
nos hemos quedado sin aceite añadir) y una vez empiecen a “bailar”
añadir la cebolla y salar, pochar el conjunto. Añadir sal y arroz a
la cazuela, siempre que tengamos el agua hirviendo y cocer el tiempo
que nos diga el fabricante, pasar por agua y reservar en una bandeja.
Cuando la cebolla este pochada, añadir curry y tomate, cocinar
durante 5 minutos (subir la intensidad del fuego). Añadir nata
revolver bien y una vez empiece a hervir, verter todo sobre la
cazuela del pollo. Poner esta última a fuego y cocinar a fuego suave
durante 10 minutos (si vemos que la salsa se nos queda muy gorda,
añadir un poco de leche, de lo contrario se puede quemar). Servir el
pollo en un plato acompañado de arroz blanco.