2016/05/09

ZERBA KAZOLAN


Zerbak etxean jateak kriston liskarrak sortzen zituen.  Ala nola, errezetak begiratzen hasi nintzen, bakarrik egosten genituelako, liskarrak saiesteko asmoz. Errezeta hau aurkitu, prestatu eta zer zoramena. Egun horretatok gauraino ez da "mobidarik" izan etxean..beno zerbak dela eta.


4 Perts.
1Kgr Zerba
2 Egosteko Txorizo
1/2 Tipula
2 Baratxuri ale
1 Koilarakada Irina
1/2 Koilaratxo piperrauts gozo
1 Koilarakada Tomate
1/4 Koilaratxo Kumino
Gatza
Olioa Condado de Almuza











Zerba aleak garbirik, erditik zatirik eta ilerik gabe 4zm tako luzeran zatitu. Urez eta gatzez onduriko kazola batean 12 minutuz egosi.











Bitartean, kazola zapal batean Condado de Almuzarekin olioztatu eta xafletan zatituriko baratxuriak frijitu.









Dantzan hasten direnean tipula brunoisen gaineratu, gatzez ondu eta 3 minutuz potxatu.
Kolore horixka artzen duenean, 1zm lodieran zatitutako txorizoa gehitu.









Multzoa sukaldatu eta ia txorizoa egina dagoenean piperrautsa gehitu, minutu batez sukaldatu eta tomatea gehitu.














5 Minutuz egosi eta kuminoa gehitu.
Irina gehitu eta ongi irabiatu.












Zerbak eta egositako ur pittin bat gaineratu. Saldarentzako textura aurkitu beharko dugu ura gehituz.












Multzo berotu eta platerrean zerbitzatu.






ACELGA A LA CAZUELA: Limpiar las acelgas, cortar las pecas por la mitad y libre de pelos, cortar a 4cm de longitud. Cocer en cazuela con agua y sal. Mientras tanto añadir a cazuela plana aceite Condado de Almuza. Cortar los ajos en laminas y freír. Cuando empiecen a bailar, añadir la cebolla cortada en brunoise y salar. Cuando coja color amarillento (a los 3min)  añadir el chorizo en rodajas de 1cm. Cocinar el conjunto hasta que el chorizo esté casi hecho, en este momento añadir pimentón, cocinar un minuto y añadir el tomate. A los 5 min añadir el comino y al minuto la harina. Revolver bien para integrar la harina y añadir las acelgas con parte del agua del cocido. Se añadirá tanta agua hasta adquirir la textura deseada. Calentar el conjunto y servir en plato.