2016/05/30

HAIZETSUKO ORBURUAK URDAIAZPIKOAREKIN


Orburuak udaberriko eta udazkeneko biltzen dira, askotan uztaila arte ernetzen den landarea. Normalean haurrek gustoko ez dutean bainan helduie zoratzen gaituena. Hona hemen nafaroan jaten den modurik zabalduenaren errezeta.


4 Perts.
16 Orburu
200gr Urdaiazpiko
1 Tipula
2 Baratxuri ale
Irina
Condado de Almuza olioa
1/2 Limoia
Ozpina
1/2 Edalontzi Ardo zuria
1 Edalontzi ura edo barazki salda









Kazola bat urez, koilarakada bat irina eta ozpina, limoi erdiaren zukua gehitu eta gatzez ondu.














Orburuei kanpoko hostoak eta punta moztu. Ondoren hasierako zatia moztu, erditik banandu eta kazolan sartu, sutara jarri eta 20-25 minutuz egosi.









Sardexka erraz sartzen denean egosita izango ditugu. Egosiak daudenean orburuak xukadera batera pasa, gorde.










Condado de Almuza olioztaturiko kazola zapal batean baratxuri aleak eta tipulak brunoisen zatituta gehitu eta gatzez ondurik multzoa potxatu.









Kolore horixka hartzen duenean 1/2zm-tako xafletan zatitutako urdaiazpikoa gehitu, minutu batez sukaldatu.











Koilaratxo bat irin gehitu eta multzoa irabiatu irina desargertu arte. Sutik aldendu eta ardoa gaineratuz multzoa irabiatu salda gizendu arte.











Sutara jarri eta barazki salda gaineratuz bi minutuz egosi.

Orburuak gehitu eta bero daudenean platerrean zerbitzatu.





Alcachofas de Haizetsu con jamón: Añadir agua, una cucharada de harina, zumo de medio limón, una cucharada de vinagre y sal a una cazuela. Quitar las hojas duras y la punta a las alcachofas. Partir por la mitad y añadir a la cazuela. Cocer durante 20-25 minutos y sacar a un escurridor, reservar. Añadir aceite Condado de Almuza a una cazuela plana, y pochar los ajos y la cebolla cortador en brunoise y salados. Al amarillear la cebolla, añadir el jamón cortado en titas de medio cm, cocinar durante un minuto y añadir una cucharadica de harina. Remover bien e integrar. Quitar del fuego y añadir el vino blanco, revolver hasta que el caldo se vuelva gordo volver a fuego bajo y añadir una vaso de caldo de verduras o agua. Remover bien integrando y cocinar durante dos minutos. Añadir las alcachofas y cuando estén calientes servir en plato.