2014/05/20

UNTXIA ARDO ZURI USAINAREKIN

4 Perts.

Untxia bat
2 Baratxuri ale
Tipula 1
1/2 L Ardo zuria
Piper beltza
Intxaur moskatua
Gatza
Olioa









Untxia garbia dugula zatitu eta ardo zurian marinatu 2h.












Tipula brunoisen zatitu eta baratxuriak intxaur moskatuarekin batera birrindu.

















Untxia lehortu ondoren gatzez eta piper beltzez ondu.


















Olioztaturiko zartagi batean untxia urreztu ondoren lapiko zapal batera baztertu, bertan birrindutako multzoa gehitu.

















Zartagian dugun koipean tipula potxatu ondoren lapikora gehitu.
















Marinaraden ardoarekin busti eta ordu batez egosi (su motelean).















Lapikoan zerbitzatu.


Limpiar y trocear el conejo y dejarla en adobo con el vino durante 2h. Pelar y picar la cebolla y pelar y machacar los dientes de ajo junto la nuez moscada. Escurrir, secar y salpimentar los pedazos de conejo. En sartén con aceite dorar los trozos de conejo y retirarlos a una cazuela. Añadir los ajos. en la grasa sobrante, freír la cebolla y agregarla también a la cazuela. Rociar con el vino del adobo y dejar cocer a fuego muy lento durante una hora. Servir en la misma cazuela.