2014/09/14

PIPER GORRI MARMELADAKO ARRUTZA BETEAK

4 Perts.
Piper gorri 1 (hau 240grko pisua du)
120gr Azukrea
3 Arrautza
Gurina zati bat
6 Antxoa-xerra olioan
Esnea
2 Patata
Gatza
Koña pittin bat






Kazola batean patatak eta arrautzak sartu, urez estali.








Gatzez ondu (Litro bakoitzeko koilaratxo bat gatz) eta sutara, irakiten hasten denetik 8 min igaroz arrautza atera (segituan ur hotzean hoztu), patatak 30min gehiago eduki (edo patatak egosiak eduki harte).












Beste kazola batean piper gorriak garbiak, hazirik gabe eta laukitan zatiturik bertan jarri.Azukrea, koilaratxo erdi gatz eta koña txorrotada bat gainetik gehituz sutan jarri (su erdian) piperrak eginak egon harte.



Lehendabizi irabilgailutik eta gero txinotik pasas marmelada egina izango dugu, epeltzean hozkailura sartu.












Patatak zuritu eta erretilu batean sardexka batetin zapaldu, hondoren olio eta esnearekin nahastu nahi duzun testura eduki harte.












Arrautzak erditik zatitu, gorringoa atera. Gorringoa, gurina eta antxoa-xerra motrailu batean jarri eta multzoa ongi nahastu.












Patata pure daukagun erretiluan arrautza erdiak jarri, gorringoa zegoen lekuan marmelada jarri eta honen gainean motrailuaren nahasia (manga pastelerarekin hobe geratuko da).













Erretiluan eta hotz zerbitzatu.

HUEVOS RELLENOS DE MERMELADA DE PIMIENTO ROJO:  En cazuela meter los huevos y las patatas, hechar agua hasta cubrir y salar (la media es una chucharada de sal por litro de agua). A los 8 min de empezar ha ervir sacar los huevos y enfriar, las patatas tenerlas 30 min más o hasta que estén cocidas. En otra cazuela meter los pimientos limpios y cortados a cuadrados, el azúcar, media cucharadita de sal y una chorrotada de coñac, cocer los pimientos.  Cuando estén en su punto, pasar por batidora y chino, en el momento que se temple meter en el frigo. Pelar las patatas y en bandeja aplatar con tenedor, hechar aceite y leche hasta conseguir la textura deseada. Partir los huevos por la mitad, sacar la yema y meter en mortero junto a la mantequilla y las anchoillas, aplastar bien. Colocar el medio huevo sobre el pure de patata, en ell ugar de la yema la mermelada y sobre esta (si lo podemos hacer con manga pastelera mejor) el resultante del mortero. Servir en la misma bandeja y frío.