2014/09/24

TXERRI SAIHESKI MINAK

2 Perts.
Txerri-saiheski 1
Olioa
Tabasko
3 Koilaratxo piperrauts gozo
Koilarakadatxo bat tipula lehor
Koilarakadatxo bat baratxuri lehor
Koilarakadatxo bat piperrauts mina
Koilarakadatxo erdi bat gatz
Koilarakadatxo  bat piper beltza
2 Koilarakadatxo erramu lehor
3 Koilarakadatxo Dijon ziapea.








Lehenengo saiheskiak banaka moztu, ondoren katilu batean tipula, baratxuria, piperrautsak, gatza, piper beltza eta erramua bertan nahastu.











Saiheskiak katiluan sartu eta ordu erdiz eduki (gutxienez).
















Bitartean edalontzi batean olioa, nahi adina Tabasko eta ziapea nahastu. Labean sartu baino lehen pintzel batekin sahieskiak "marraztu" eta labera (180º) 15 minutuz sartu. Denbora pasata, saiheskiei  bira heman eta beste 15 min eduki.












Platerrean zerbitzatu.




COSTILLAR DE CERDO PICANTE: Cortar las costillas de una a uno. En un bol meter la cebolla, el ajo, el pimentón dulce y picante, sal, pimienta negra y el laurel. Meter las costillas en este bol  y tenerlas, al menos, durante media hora. En un vaso, mezclar el aceite, la mostaza y tabasco al gusto. Con el horno a 180 pintar las costillas y meter al horno 15min. Transcurrido este tiempo dar la vuelta y otros 15min. Servir en plato.