2014/11/02

INDIOILARRA AMERIKAR SALTSAN GAZTAINA KREMA GAINEAN

6 Perts.
600gr Indioilar laukitan zatitua
400gr Gaztaina
Tipula haundi bat
2 Baratxuri ale
4 Koilarakada  soja saltsa
4 Koilarakada Keptxup
Ura
Gatza
Olioa (Condado de Almuza)
Esnea
Gurina
Piperbeltza
Perexila

















Gaztainak labana batekin hozka egin. Lapiko batean sartu, gatzez ondu, ureztatu estali harte eta egosi 20 bat minutuz.












Bero daudelarik zuritu eta irabilgalutik pasa, esnea gaineratuko dugu bilatzen dugun textura aurkitu harte. Zartagi batean gurina desegin eta birrindutako gaztainak gurinarekin ongi nahasi (kontuan izan egosiak daudela, gurinarekin krematsu bihurtuko dugu). Gorde.









Baratxuri aleak xerratan eta tipulak julianan zatitu. Zartagi bat Condado de Almuza olioarekin olioztatu ondoren, baratxuriak gehitu, dantzan hasitakoan tipula gaineratu eta gatzez onduz potxatu. Multzoa potxaturik dagoenean indioilarra (gatz eta piperbeltzaz ondurik) gehitu.










Indioilarra zuritzen denean Soja saltsa eta Keptxup a gehitu eta 5 bat minutuz sukaldatu (likidoa baporatu harte). Perrexilaz hautseztatu.











Plater batean gaztain krema kapa bat jarri eta honen gainean indioilarra.






PAVO EN SALSA AMERICANA SOBRE CREMA DE CASTAÑAS: Marcar las castañas con un cuchillo. Meter en cazuela, salar y cubrir de agua, cocer durante 20min (más o menos). Mientras estén calientes, pelar y pasarlas por la batidora eléctrica, se añadirá tanta leche como sea necesaria hasta encontrar la textura deseada. En una sartén desacer la mantequilla y añadir las castañas, mezclar bien y reservar (tener en cuenta que las castañas están cocidas, se "fríen" con la mantequilla para darle cierta cremosidad). Cortar los ajos en filetes y la cebolla en juliana. En sartén añadir aceite Condado de Almuza, cuando los ajos empiecen a bailar añadir la cebolla y salar, pochar. Cuando el conjunto este pochado añadir el pavo (previamente salado y con pimienta negra) y freír hasta que blanquee. Añadir la salsa de soja y el kepchup. Cocinar durante 5min hasta que el líquido evapore. En un plato añadir una capa de crema de castañas y colocar el pavo encima.