2016/03/18

PATATA BASATIAK

Mota ezberdinetako patata basatiak aurkitu ditzakegu, ainbat taberna dauden bezala. Ikaragarri gustoko ditut eta Iruñean para bat lekuk nik gustokoak ditudan moduan egiten dituzte . Hona hemen nire errezeta.

3 Perts.
Saltsarentzat:
1 Tipula txiki
1 Baratxuri ale
Condado de Almuza olioa
2 Koilarakada irin
1 Koilaratxo piperrauts  gozo
1 Koilaratxo piperrauts min
Gatza
2 Chile Thai "Lady Finger"
500ml Oilo salda

Patatak:
3 Patata
Ura
Gatza
Condado de Almuza olioa







Tipula  zuritu eta julianan zatitu. Baratxuri alea zuritu eta xafletan zatitu. Chilei haziak kendu eta erditik zatitu.







Zartagi bati Condado de Almuza olioa gehitu eta baratxuri xaflak gaineratu. Dantzan hastean tipula, chileak eta gatza gehituz multzoa potxatu.





Justu kolorea hartzeko momentuan piperrauts gozoa eta mina gehitu, minutu batez sukaldatu eta irina gaineratu. Ondo irabiatu eta kontu haundia izango dugu irina ez erretzearren.








Pare bat minutuetara oilo salda gehituz joan gara, poliki-poliki, eta denbora guztian irabiatuz. Salda ligatua dugunean 10 minuutz egosi. Gorde.









Patata zuritu eta 3x3zm tako zati irregularretan zatitu.













Ureztutako kazola batean gatza gaineratu eta irekiten hastean patata zatiak gehituz 3-4 minutuz egosi.
Uretatik ateraz lehortu harte gorde.











Olioztaturiko zartagin batean olioa berotu, bero daudenean patata zatiak urreztu.
Patatak plater batean jarri eta nahi adina salda gehituz zerbitzatu. Ondoan salda jarri dezakegu norbaitek gehiago botatzearren.










PATATAS A LA BRAVA: Cortar la cebolla en juliana y el ajo en láminas. Añadir aceite Condado de Almuza y freír levemente los ajos. Cuando empiecen a bailar añadir la cebolla, el pimiento rojo y salar, pochar el conjunto. En el momento que la cebolla empiece a cambiar de color añadir el pimentón dulce y picante, cocinar durante dos minutos y añadir dos cucharadas de harina. Cocinar teniendo cuidado de que no se nos queme durante 2-3 minutos revolviendo constantemente. Ir añadiendo el caldo de pollo, poco a poco ligandolo. Cocinar durante 10 minutos. Reservar. Pelar las patatas y cortar en trozos irregulares de unos 3x3cm. En cazuela con agua cocer las patatas con sal durante 3-4 minutos, reservar hasta que se sequen. En una sarten añadir aceite condado de Almuza y cuando este caliente añadir las patatas y freír hasta que estén doradas. Colocar las patatas en un plato y añadir tantas cucharadas de la salsa como guste, servir con el resto de la salsa en una sal