2016/07/19

TXERRI MASAILA OPORTORA


Ahurten Arantzari askarirako masailak egitea bururatu zitzaion. Ortzi ere taldean zegoenez, hirurok buru belarri egon ginen. Hona hemen errezeta. 



4 Perts. (2h)
8 Txerri masaila
1 Tipula
2 Baratxuri ale
2 Azenarioa
1 Porrua
1 Edalontzi ardo beltza
1 Edalontzi Oporto ardoa
Behar adina haragi salda
Gatza
Condado de Almuza olioa






Txerri masailak gatz eta piperbeltzaz ondu. Zartagi batean Condado de Almuza olioarekin urreztu, gorde.










Barazkiak zuritu eta zatitu. Kazola batean, zartagiaren olioa erabiliz, barazkiak sukaldatu 10 minutuz.












Bigunak daudenean, masailak, ardo beltza eta oporto ardoa gehitu eta irabiatu. Haragi salda erabili masailak estali arte.









Multzoa egosi ordu batez, edo masailak bigunak egoan arte (eltze azkarrean 30min).







Masailak atera eta irabilgailu elektrikoaren bitartez multzoa txikitu, pure-egiletik pasa eta behar bada gatzez zuzendu.








Plater batean bi masailak xafletan zatitu eta gainetik salda gaineratu, zerbitzatu.







Carrilleras al Oporto: Salpimentar las carrilleras. En sartén con aceite Condado de Almuza dorarlas, reservar. Pelar y cortar a groso modo los vegetales. Añadir el aceite de la sartén a una perola y cocinar las verduras durante unos 10 minutos. Cuando las verduras estén blandas añadir las carrilleras, vino tinto y oporto, revolver y utilizar el caldo de carne hasta tapar las carrilleras. Cocer el conjunto durante 1h o hasta que las carrilleras estén blandas. Sacar las carrilleras, batir y pasar por el pasa puré . Rectificar de sal. Cortar la carrilleras en láminas. Colocar en u n plato dos carrilleras en láminas y la salsa por encima.