2019/08/11

OILASKOA BARATXURI ERARA

Denbora dexente neraman errezeta hau egiteko, eta naiz eta, oporretan ez egon,batzuetan denbora atera daiteke nahi izanez gero. 

 

5 Perts.
5 Oilasko izter
Irina
1/2 edalontzi ardo zuria
1 Edalontzi ura
Koñak
Gatza
Olioa
1 Koilaratxo erromeroa
1 Koilaratxo ezkaia
1 Hosto erramua






Harakinari izterrei hezurra eta azala kentzeko eskatu, behin etxean gordina kendu eta ahoan sartzeko moduko zatiak egin.












Gatzez ondu eta irinetik pasa.











Baratxuri aleak zuritu eta olioztaturiko zartagin batean frijitu kolorea aldatu arte, baratxuriak atera eta kazola batean jarri (kazola honek txorrotada bat koñak izango du).








Oilasko zatiak gorritu arte frijitu eta kazolara pasa. Zati guztiak egina ditugunean, ardo zuria eta ura gehitu eta bero dugunean erromeroa, ezkaia eta erramua gaineratu.











3-4 minutuz egosi eta multzoa kazolara pasa. Bertan 10 bat minutuz egosiko dugu, salda oso lodia geratzen bada, behar adina ur gehitu, bestela erreko delako.








Platerean zerbitzatu.

POLLO AL AJILLO: Avisar al carnicero y que nos quite los huesos de los muslos de pollo. Una vez en casa, quitar la grasa y cortar en trozos que quepan en la boca. Salar y enharinar. Pelar los ajosy freir en sartén con aceite, una vez fritas, pasar a una cazuelaplana en la que con anterioridad habremos añadido una chorrotada de coñac. Freir hasta dorar los trozos de polloe ir añadiendo a la cazuela. Cuando tengamos todos los trozos fritos, añadir a la sartén vino blanco y agua, unavez caliente, romero, tomillo y laurel. Cocer durante 3-4 minutosy añadir a la cazuela. Poner la cazuela a fuego suave y cocer durante 10 minutos, si la salsa se queda muy gorda, añadir agua, de lo contrario se nos quemará. Emplatar y servir.