2014/08/14

TXERRI BELARRIA SALTSAN

8 Perts.
4 Txerri belarri
4 Tipula
3 Baratxuri ale
2 Azenario
4 Usaindun iltzeak
2 Cayena Pipermina
2 Koilarakada irin
Piperrauts mina
Tomate salda
Olioa
Gatza






Soplete batekin txerri belarriak dituen ileak erre.  Fregaderoa urez bete eta ozpina botaz belarriak garbituko ditugu.







Lapikoan 2 azenario eta 2 tipula, belarriak eta koilarakada bat gatz litro bakoitzeko bota, suan jarri eta bitsa atera, gehiago ateratzen ez denean lapiko azkarran 50minutuz egosi.








Baratxuriak ijetzi eta tipulak brunoisen zatituz olioztaturiko lapiko batean potxatu, ondoren 2 koilarakada irin gehitu eta erre baino lehen, piperrautsa eta 6 koilarakada tomate salda gaineratu, gatzez ondu.









2 minututara egositako tipulak eta azenarioak irabilgailutik pasa eta belarriak laukitan zatitu,  gaineratu, 10 minutuz egosi.







 Platerrean zerbitzatu.


OREJA DE CERDO EN SALSA:  Con soplete quemas los pelos de la oreja. En una perola meter las orejas, dos cebollas y 2 zanahorias. Poner a cocer y desespumar hasta que no salga más. En olla a presión cocer durante 50min. En otra cazuela cortar los ajos en láminas y la cebolla en brunoise. potxar el conjunto y añadir harina freír durante un minuto y añadir el pimentón y la salsa de tomate. Cocer durante 10 min y añadir las cebollas y las zanahorias previamente batidas, en este punto añadir las orejas cortadas en cuadrados. Se puede servir en plato.