2015/10/12

OILASKO ERREA LIMOIAREKIN


Txikia izanik askotan oilasko errea jaten genuen. Asteburuetan aitak sukaldatzen zuen eta errezeta hau erabat gustokoa zuen. Nik zertxo bat aldatu egin dut, aitak ezpezieak ez bait ditu gustoko. Errezeta erreza eta merkea, non espezieak ez dira beharrezkoak eta jarrita neretzako izugarrizko platerra dena. On egin. 






 
4 Perts.
1 Oilaskoa
2 Tipula
3 Baratxuri ale
1 Ardo zuri edalontzia
1 Ur edalontzia
1 Kafe koilaratxo Pipermin gozo
1 Kafe koilaratxo piperbeltza
½ Kafe koilaratxo ezkaia
Condado de Almuza olioa









 


Oilaskoa ongi garbirik lepoko zatia baztertu. Tipula eta limoi bat erditik zatituz ipùrditik sartu. 












 



Beste tipula julianan zatitu 1zm tako lodierarekin. Patatak zuritu eta 1zm tako lodiko xerrak egin.











 

Patata eta tipula zatiak labeko erretiluan jarri, gatzez eta Condado de Almuza olioarekin ondu eta oliaskoaren izterrak eta egalak bular gainean lotu. Izter bakoitzaren azpian ebaki bat egin.










 


Baratxuri aleak motrailuan birrindu, limoi erdiaren zukua, pipermin gozoa, piperbeltza, ardo zuria eta ezkaia gehituz ondo nahastu. Pintzel batekin oilaskoa leku guztietatik ondurik alde batetik ipini. 











 
Edalontzi bat ur gehitu eta lehenago beroturik daukagun labean, 200 gradotan, 180 20 minutuz eduki.
Denbora pasata bere beste aldean jarri eta zukuan busti. Beste 20 minutuz erre. Denbora pasata bularrak gora begira jarri eta beste 20 minutuz erre. Denbora pasata patatak eta tipula eginak izango ditugu, beraz atera eta oilaskoa beste 15 -25 minutuz eduki. Azkeneko bost minututan patatak eta tipulak berriro sartu berotzako asmoz.




 




Erretilu berberean zerbitzatu.
Erretilua zukurik gabe gelditzen bada ura gehitu.



POLLO AL HORNO CON LIMÓN, Limpiar bien el pollo y desechar la parte del cuello. Cortar una de las cebollas por la mitad, pelar he
introducir por delante, así como medio limón. Cortar el resto de la cebolla y media en juliana a un grosor de 1cm. Pelar la patata y cortar en panadera en grosor de 1cm.
Colocar la cebolla y la patata sobre bandeja de asar, salar anadir una chorrotada de aceite .Colocar el pollo con los muslos y las alas atadas sobre sus pechugas. Realizar un corte debajo de cada muslo.
Colocar los ajos en mortero y machacar bien. Añadir el zumo del medio limón, pimentón, pimienta negra, tomillo y vino blanco. Mezclar bien y untar con pincel el pollo por todos los lados, el pollo lo colocaremos sobre uno de sus lados. Añadir el vaso de agua a la bandeja de asar.
Con el horno precalentado a 200 introducir la bandeja, colocar el horno a 180 y hornear durante 20min. Pasado este tiempo lo pondremos sobre su otro costado y lo bañaremos con el jugo de la bandeja. Lo tendremos durante 20 min, y transcurrido este tiempo, se pondrá con las pechugas hacia arriba. A los 20 minutos sacaremos las patatas y la cebolla y tendremos el pollo entre15 y 25 min mas, ya que las patatas las tendremos hechas y al pollo le quedara un pelin. Transcurrido ese tiempo volveremos a meter las patatas y la cebolla para darle un pequeño calentón. Se puede sacar emplatado o sobre la misma bandeja de asar. Si en algún momento la bandeja se quedase sin jugo iremos añadiendo pequeñas porciones de agua.