Txikia izanik askotan oilasko errea jaten genuen. Asteburuetan aitak sukaldatzen zuen eta errezeta hau erabat gustokoa zuen. Nik zertxo bat aldatu egin dut, aitak ezpezieak ez bait ditu gustoko. Errezeta erreza eta merkea, non espezieak ez dira beharrezkoak eta jarrita neretzako izugarrizko platerra dena. On egin.
4 Perts.
1 Oilaskoa
3 Baratxuri ale
1 Ardo zuri edalontzia
1 Ur edalontzia
1 Kafe koilaratxo Pipermin gozo
1 Kafe koilaratxo piperbeltza
½ Kafe koilaratxo ezkaia
Condado de Almuza olioa
Beste
tipula julianan zatitu 1zm tako lodierarekin. Patatak zuritu eta 1zm
tako lodiko xerrak egin.
Patata eta tipula zatiak labeko erretiluan jarri, gatzez eta Condado de Almuza olioarekin ondu eta oliaskoaren izterrak eta egalak bular
gainean lotu. Izter bakoitzaren azpian ebaki bat egin.
Baratxuri aleak motrailuan birrindu, limoi erdiaren zukua, pipermin
gozoa, piperbeltza, ardo zuria eta ezkaia gehituz ondo nahastu.
Pintzel batekin oilaskoa leku guztietatik ondurik alde batetik ipini.
Edalontzi bat ur gehitu eta lehenago beroturik daukagun labean, 200
gradotan, 180 20 minutuz eduki.
Denbora pasata bere beste aldean jarri eta zukuan busti. Beste 20
minutuz erre. Denbora pasata bularrak gora begira jarri eta beste 20
minutuz erre. Denbora pasata patatak eta tipula eginak izango ditugu,
beraz atera eta oilaskoa beste 15 -25 minutuz eduki. Azkeneko bost
minututan patatak eta tipulak berriro sartu berotzako asmoz.
Erretilu berberean zerbitzatu.
Erretilua zukurik gabe gelditzen bada ura gehitu.
POLLO AL HORNO CON LIMÓN, Limpiar bien el pollo y desechar la parte del cuello. Cortar una de
las cebollas por la mitad, pelar he
introducir por delante, así como medio limón. Cortar el resto de la
cebolla y media en juliana a un grosor de 1cm. Pelar la patata y
cortar en panadera en grosor de 1cm.
Colocar la cebolla y la patata sobre bandeja de asar, salar anadir
una chorrotada de aceite .Colocar el pollo con los muslos y las alas
atadas sobre sus pechugas. Realizar un corte debajo de cada muslo.
Colocar los ajos en mortero y machacar bien. Añadir el zumo del
medio limón, pimentón, pimienta negra, tomillo y vino blanco.
Mezclar bien y untar con pincel el pollo por todos los lados, el
pollo lo colocaremos sobre uno de sus lados. Añadir el vaso de agua
a la bandeja de asar.
Con
el horno precalentado a 200 introducir la bandeja, colocar el horno a
180 y hornear durante 20min. Pasado este tiempo lo pondremos sobre su
otro costado y lo bañaremos con el jugo de la bandeja. Lo tendremos
durante 20 min, y transcurrido este tiempo, se pondrá con las
pechugas hacia arriba. A los 20 minutos sacaremos las patatas y la
cebolla y tendremos el pollo entre15 y 25 min mas, ya que las patatas
las tendremos hechas y al pollo le quedara un pelin. Transcurrido ese
tiempo volveremos a meter las patatas y la cebolla para darle un
pequeño calentón. Se puede sacar emplatado o sobre la misma bandeja
de asar. Si en algún momento la bandeja se quedase sin jugo iremos
añadiendo pequeñas porciones de agua.