2016/01/16

ARROZA LABERA

Ikaragarria da zer gustokoa duen jendeak arroza. Pasa berri diren eguberrietan koadrillarekin bazkari bat prestatu genuen eta orain umeak direla eta, jende ugari elkartzen gara. Hona hemen egun hartan jan genuen platerra. Gaizki dago nik esatea...bainan primerako platerra atera zitzaidan.

2 Tomate (txikiak direlako bestela 1)

6 Perts.

1 Piper gorri
100gr Txiribilio egosiak
2 Baratxuri ale
1 Patata
400gr Arroza
700ml Haragi salda
2 Oilasko Hanka
1/2 Txerri sahiets.
1 Arroza Odolkia
Condado de Almuza olioa
Gatza
Piperbeltza
Azafraia








Sahietsak makiletan moztu eta oilasko hanka bakoitza 4 zatitan.












Gatzez eta piperbeltzaz ondurik Condado de Almuza olioarekin sartagi batean frijitu, gorde.














Zartagi berberan baratxuriak xafletan frjitu eta dantzan hasten direnean piperra eta patata 2x2zm tako laukian gaineratu. Multzoa 5 minutuz sukaldatu. Ondoren tomateak txikiturik gehituz beste 5 minutuz multzoa egin.











Multzoa labearentzako egokia del cazola batera aldatu. Bertan arroza gehitu eta multzoa irabiatu, arrozari kazolak duen zukua xurgatzen duen bitartean. Odolkia 2zm tako xerratan moztu, haragi salda beroa, azafraia, txiribilioak eta lehen frijitua dugun haragia gehituz 250 gradutan dugun labean sartu. 40 Minutuz labekatu.
Kazola berean zerbitzatu.










Arroz al Horno, Cortar las costillas en palos y los muslos de pollo, salar y pimientear. En sartén freír las costillas y el pollo, reservar. Cortar los ajos en laminas el pimiento rojo a cuadrados de 2x2cm, la morcilla en rodajas de 2cm y la patata en cubos de 2x2cm. En la misma sartén sofreír los ajos y cuando empiecen a bailar, añadir  el pimiento rojo y la patata cortada en cuadrados. Sofreír el conjunto durante 5 minutos y  añadir el tomate rayado. Sofreír el conjunto durante 5 min. Añadir el sofrito a cazuela apta para horno, añadir el arroz, revolver el conjunto dejando al arroz chupar los jugos. Verter el caldo y azafrán caliente y meter en el horno a 250 (ya precalentado) durante unos 40min.Servir en la misma cazuela.