2016/01/21

ORBURU EGOSIAK GULA ETA ONDDOEKIN


Eramaten dugun bizitza estresatu batean denbora da daukagun altxor preziatuena. Etxean jakiak prestatzeko askotan edo gehienetan errezeta azkarrak behar ditugu. Hona hemen errezeta azkar eta zaporetxua.


Condado de Almuza olioa

3 Baratxuri ale
1 Tipula
50gr Urdaiazpiko
Irina
Edalontzi 1 ardo zuri
Orburu kontserban bote 1
Gatza200 gr Gula
200gr Onddo










Baratxrui aleak xaflatan, tipula brunoisen eta onddoak 1zm tako luzeran zatitu.









Condado de Almuza olioarekin kazola zapal batean baratxuriak frijitu eta dantzan hasten direnean tipula gahitu, gatzez ondu eta potxatu.









Kolore horixka hartzen duenean sua igo eta onddoak gaineratuz,multzoa sukaldatu perretxikoak eginak egon harte.











Urdaiazpiko txikitua gehituz pittin sukaldatu eta irin koilaratxo bat gaineratu, minutu batez sukaldatu (zaporea kentzeko asmoz) eta ardoaz bustiz 10 minutuz egosi (alkohola bapoatzeko).










Orburuak (erditik ebakiak) eta  gulak gehituko ditugu. Gatz puntuan jarri eta kazolan zerbitzatu.














Alcachofas cocidas con gulas y setas: Cortar los ajos en láminas, la cebolla en brunoise y las setas en tiras de 1cm. Añadir aceite Condado de Almuza a una cazuela plana, freír los ajos y cuando empiecen a bailar añadir la cebolla y sal, pochar el conjunto. En el momento que coja color amarillento subir la intensidad del fuego y añadir las setas, cocinar hasta que las setas estén hechas. Añadir el jamón troceado muy fino, cocinar brevemente y añadir una cucharadika de harina (cocinar un minuto con el fin de quitar el sabor) y seguidamente rociar con el vino blanco, Cocer durante 10 minutos. Cortar las alcachofas por la mitad y añadir estas últimas junto a las gulas. poner al punto de sal. Cocer durante un minuto y servir en la misma cazuela.