2016/01/03

POTXAK (ERREZETA ERREZA)

Nere lehendabiziko sukaldaritza ikastaroa egin nuenean sukaldari batekin egon nintzen lehendabiziko aldia izan zen. Labanaren elabilera edo, eta sukaldean bertan bere muigimenduak ikustea erabat txundituta utzi ninduen. Bertan ikasi nituen errezeta bat da (nik egin ahala gauza batzu gehitu edo kendu egin ditut). Dena den ze goxoak diren!!



6 Pets.
800gr Potxa (izoztuak izan daitezke)
2 tomate heldu
1 Tipula
1 Piper berde
1/2 Piper gorri
6 Baratxuri ale
70gr Lukainka
135gr Urdaiazpiko
Ura
Olioa Condado de Almuza






 

Eltze haundi batean (kontutan hartu gero potxak bertan sartuko ditugula)  Condado de Almuza olioarekin olioztatu.








 

Bertan tipula brunoisen eta piperrak eta  tomateak 2 zm tako kubotan zatiturik su motelean egin (ez frijitu bainan ezta potxatu ere). 









 



3-4 minuturen ondoren baratxuriak azalarekin bainan labanarekin zapaldurik gaineratu eta gatzez ondu. 









 


Hamar minutuetara urdaiazpikoa eta lukainka ( zm bateko zatitan) gehitu eta minutu pare batez sukaldatzen dugunean edo barazkiak eginak daudenean potxak gehitu (izoztuak badira ez dira desizoztu behar). 








 
Multzoa ongi nahastu eta txorrotatik ura gehitu multzoa estali harte. Sua igo, eltzea estali, eta irakiten hasten denean, sua jeitsi eta 30-35 minutuz egosi. 







 



Irakiten hasten denetik 10 minutuetara bitsa atera daiteke.








Eltzean zerbitzatu.


Pochas receta fácil, En primer lugar, en una olla o cazuela lo suficientemente grande para que luego quepan las pochas, añadir aceite Condado de Almuza realizaremos un sofrito  a fuego medio con la cebolla en brunoise y los pimientos y el tomate todo ello cortado en cubos de 2 cm aprox. y sin dejar que se frían y deshagan las verduras.Cuando lleven unos minutos añadimos los ajos con la piel enteros simplemente chafados con el lateral del cuchillo y la sal.Cuando se haya rehogado la verdura, cosa de 10 o 12 minutos, añadimos el jamón y la longaniza en trozos de 1 cm, cocinar durante dos minutos y añadimos las pochas (si son congeladas no hace falta descongelarlas) y removemos el conjunto un minuto.Añadimos agua fría (a temperatura ambiente, no del frigo) y  otro puñado de sal y subimos el fuego a  medio-alto para que alcance el hervor con la cazuela tapada.Cuando hierva, bajamos el fuego para que cueza el conjunto durante 30-35 minutos sin perder el hervor suave y con la olla tapada. Pasados 10 minutos podemos desespumar si lo deseamos..Retiramos del fuego y listo. Servir en la misma cazuela