2013/12/07

BILDOTS GIBELA BIRRINEZTATUA TIPULAREKIN

4 Perts.

400gr Bildots gibel
Esnea
Gatza
Piperbeltza
Olioa
Ogi birrindua
Irina
Tipula 1
Arrautza 1





Gibela xerra meheatan, gatzaz ondurik esne hotzan 15 minutuz edukiko dugu.





Irinetik, arrautzetik (plater sakon batea arrautza, goilarakada bat ur eta olioa gaineratu, piperbeltza eta gatzez ondurik, multzoa irabiatu) eta ogi birrindutik pasaz, zartagin batean frijituko dugu.


Bitartean beste zartagin batean, tipula julianan zatitu olioarekin potxatu eta kolore horia hartzen duenean, Jerez lehorra gaineratu (beharrezkoa ez da, baina zapore hona ematen dio).









Plateratuta zerbitzatu.


HIGADO DE TERNERA EMPANADA CON CEBOLLA POCHADA: El higado finamente fileteado salar y dejar 15 minutos marinando en leche fría. Pasar por harina, huevo ( batir un huevo con una cucarada de agua, otra cucharada de aceite, sal y pimienta negra) y pan rayado y freír.
Mientrastanto en otra sarten pochar en aceite la cebolla cortada en juliana, cuando coja color, se le puede añadir un poco de Jerez seco (opcional, pero le va muy bien)
Emplatar para servir.