2014/04/01

SAIHETSAK ARROZA SALDATSUAN

4 Perts.

900gr Txerri saihets
300gr Arroza
3 Azenario
250gr Perretxiko
2L Oilasko salda
3 Baratxuri ale
Piperbeltza
Olioa
Gatza









Lehendabizi saihetsak banan-banan bereiziko ditugu, ondoren gatza eta piperbeltzaz ondurik, lapiko baxu batean frijituko ditugu, gorde.





Oilasko salda berotzera ipini.





Lapiko berberean baratxuriak (xaflatan zatiturik), perretxikoen enborrak (brunoisen zatiturik) eta azenarioak (hauek xafla fin-finak eginik) frijituko ditugu.















Multzoa egina dugunean arroza gehituz minutu pare batez frijituz salda aldi batez gehitu (arroza zati bakoitzetik hiru salda zati).














Saihetsak geitu eta 15-17 minutuz egosi.









Perretxikoen txapela xafletan zatituz, gatzez ondu eta olio pittin batekin zartagian frijitu, egina dagoenean arrozari gehitu.















Arroza salda gehiegi xurgatzen badu, arazorik gabe, gehiago gehitu (baina beti beroa egon behar da).
Lapiko edo erretilu batean zerbitzatu.






ARROZ CALDOSO CON COSTILLAS: Primero partir las costillas de una en una. Salar y añadir pimienta negra al gusto y freír en cazuela baja, reservar. En el mismo aceite freír los ajos, el tronco de los champiñones (picado fino) y las zanahorias (cortadas a rodajas muy finas). Cuando este hecho añadir el arroz y rehogar durante dos minutos y añadir el caldo de una vez (tres partes de caldo por una de arroz). Añadir las costillas y cocer durante 15-17 minutos. Mientras tanto cortar en láminas los sombreros de los champiñones y freír en una sartén, añadir al arroz cuando estén listos.
Se puede servir tanto en cazuela como en bandeja.