2016/06/14

BILDOTS ERROTA


Askotan egitea pentsatua nuen platerra datorkizue. Prestatzeko oso erreza eta zapore fina duena bainan etxe azpiko harategian normalean ez duena. Ikusi nuenean ezin izan nuen eutsi.


300gr Errota
1 Tipula txiki
Perrexila
2 Baratxuri ale
Ozpina
Ura
Condado de Almuza olioa
Gatza









Errotak katilu batean jarri, ur hotza eta ozpin pittin bat gehituz ongi nahasi, 30 minutuz eduki. Denbora pasa ondoren, berriro ur hotzez garbitu eta ongi lehortu.







Laban batekin tela zuriak kendu eta erditik zatitu, gorde.













Tipula, perrexila eta baratxuri aleak brunoisen zatitu.
Condado de Almuza olioa duen zartagi batean tipula gehitu eta gatzez ondu. Bi minutuetara baratxuria gaineratu eta multzoa potxatu.












Kolore horixka hartzen duenean errotak gehitu, gatzez ondu, eta su motelean sukaldatu.












Urre kolorea hartzen duenean perrexila gehitu eta 2-3 minutuz sukaldatu.











Erretilu batean zerbotzatu.

Lechezuelas de cordero: Para limpiar las lechezuelas añadirlas en un bol con agua y un poco de vinagre, mezclar bien y tener durante media hora. Pasado el tiempo, limpiar otra vez con agua fría y secar bien. Cortar el perejil, la cebolla y el ajo en brunoise. Con un cuchillo quitar la tela blanca de las lechezuelas y cortar por la mitad. Añadir aceite Condado de Almuza a una sarten añadir la cebolla y a los dos minutos los ajos. Cunado coja un color amarillento añadir las lechezuelas y cocinar a fuego lento hasta que empiecen a dorar. Cuando empiecen a dorar añadir el perejil y cocinar durante 2-3 minutos. Servir en bandeja.