Osagaiak:
1/2L Esne osoa
4 Arrautzen
gorringoa (L tamaina)
125gr Azukre zuria
50gr Maizena
1 Bainilla leka
1 Limoi baten azala
1 Kanela adarra
Limoiari azala
kendu, kontuz limoiaren alde zuriarekin mingotsa bai da.
Kazola batera
esnearen kantitate erdia, gehitu. Sutara jarri eta irakin hasten
denean, sutik aldendu eta banilla, limoiaren azala eta kanela
gehitu, plater
bat gainean jarri, 20 minutuz gorde, horrela esnea
infusionatuko dugu.
Esnea infusionatzeko
erabili ditugun osagaiak iraztontzi batekin kendu. Infusionatuta dugun
esnea arrautza eta azukrea dugun bolera gehitu, ongi irabiatu.
Multzo hau berriro
katilua gehitu eta sutan jarri. Geratzen den esnea eta maizena gehitu eta sua
hartzen duen heinean irabiatzen joan, krema loditzen joango delako
(suaren indarra motela izan behar da).
Gehiago loditzen ez
denean sutik aldendu eta hozten utzi. Krema hozkailuan gorde daiteke,
bai tupper batean bai plater batean film batekin estalirik.